Brand legt tuinhuis op camping te Viane volledig in de as


Viane. Deze morgen brak op de camping op het kasteeldomein in Viane (Geraardsbergen) een zware brand uit. Het vuur ontstond in een tuinhuis naast een caravan. De brand werd door een zelfstandig verpleger opgemerkt die de eigenaar van de camping op de hoogte bracht. Daarop werden de hulpdiensten gebeld. De Brandweerpost van Geraardsbergen en de politie was ter plaatse. De brandweer probeerde het vuur onder controle te krijgen, maar kon niet beletten dat het tuinhuisje volledig uitbrandde. Uit eerste bron blijkt dat er geen slachtoffers zijn. Het tuinhuisje diende als bergplaats voor kledij en papier en stond naast een caravan, die vanaf vandaag een nieuwe huurder heeft. De caravan liep schade op. In hoeverre de caravan nog bewoonbaar is, is niet geweten. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Julien Borremans