Afscheid van wijkinspecteur Alain De Vuyst (politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem)

Politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem heeft afscheid genomen van wijkinspecteur Alain De Vuyst. Hij was er meer dan 20 jaar actief en gaat met pensioen. Hij eindigde zijn carrière als wijkinspecteur voor de wijken Vlierzele en Zonnegem in Sint-Lievens-Houtem.

“Alain begon zijn loopbaan bij de Rijkswacht in 1982”, blikt commissaris en regiocoördinator Peter Souffriau terug. “Hij startte als rijkswachter om dan in 1983 als wachtmeester te worden aangesteld binnen het Mobiel Legioen. In 1985 verhuisde Alain naar de Brigade Asse waar hij dienst deed tot 1991. In dat jaar stapte hij over naar de Brigade Gavere. In 1995 werd hij gepromoveerd naar eerste wachtmeester en vervoegde hij de brigade in Zottegem. In 2001, in het kader van de politiehervorming, werd Alain benoemd tot inspecteur en werd hij binnen de interventiedienst, gehuisvest te Zottegem aan de Meerlaan, verder tewerkgesteld. In 2009 verhuisde de politie naar het nieuwe gebouw aan de Meengracht in Zottegem.”

“In 2016 trad hij toe tot de wijkdienst in Sint-Lievens-Houtem. Hij deed dienst in de wijkpost Sint-Lievens-Houtem en was wijkinspecteur voor de wijken Vlierzele en Zonnegem. Vanaf 01/05/2021 maakte inspecteur Hilde De Brakeleer de overstap naar de wijkpost Sint-Lievens-Houtem om Alain te vervangen. Ook zij zal de gemeenten Vlierzele en Zonnegem voor haar rekening nemen. We wensen Alain te bedanken voor zijn jarenlange inzet en wensen hem een welverdiend rustpensioen toe en wensen Hilde alle succes toe!”