Oosterzelenaars vinden de weg naar cultuurtempel De Kluize

Ronduit schitterend aanbod

Het cultuurseizoen 2021 – 2022 is uitstekend gestart. Het negende seizoen is aangesneden. De tickets vliegen de deur uit. We kunnen gerust concluderen dat het Oosterzeelse publiek en ook dat van buiten de fusiegemeente – na de vermaledijde coronaperiode – opnieuw de weg gevonden heeft naar de enig mooie Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize. Een schitterend aanbod. Een ijzersterk programma. Er gingen maanden prospectie aan vooraf, wikken en wegen, want er moeten keuzes gemaakt worden. Maar alles gaat gepaard met de liefde voor het vak. De Kluize wil duidelijk zijn gemeenschapsvormende rol ter harte nemen en een plaats van verbinding zijn, een vrijhaven waar het veilig aanmeren is. En het liefst met jou, beste cultuurliefhebber.
Dat niet alleen het publiek, maar ook veel verenigingen thuis zijn in De Kluize, blijkt uit de overvolle kalender. De kalender is gestaag dichtgeslibd. GC De Kluize  is sinds de opstart in 2012 een successtory. Wie het seizoenprogramma 2021 – 2022  van De Kluize bekijkt zal concluderen dat De Kluize helemaal terug is. Het Kluizeteam heeft alweer veel moois uit zijn hoed getoverd. Het team mag trots zijn. Het programma oogt veelbelovend. De Kluize zet zijn deuren wagenwijd open voor alle geïnteresseerden die zich willen verrijken met cultuur. Een uitgebalanceerd pakket, waarin ieder zijn gading vindt in theater, muziek, film, humor, cabaret, dans en circus. Cultuur, dat is het vaccin van GC De Kluize.
Het succes wordt sinds 2012 opgebouwd en daarenboven komt het publiek terecht in een mooie theaterzaal, het prachtig gebouw is een cultuurtempel, mensen willen daar zijn. Maar uiteraard is er meer dan dat, het Kluizeteam werkt hard, het publiek kan zich ontspannen in het Gemeenschapscentrum, het team doet zijn uiterste best om daarvoor te zorgen.
Door de coronamaatregelen was het vanaf maart 2020 akelig stil in De Kluize. Het coronavirus bracht ook de werking van De Kluize krakend en piepend tot stilstand. Maar er breken gelukkig betere tijden uit. Onder het motto ‘Stilte voor de storm, storm na de stilte’ is De Kluize nu helemaal terug.
Na Feesten (eerste editie 2012), Op Koers (2013), Tussentijd (2014), Hartentroef (2015), Buiten de Lijnen (2016), In De Wolken (2017), Zet Ou (2018), En dans (2019), Raakvlam (2020) wordt ‘Stilte voor de storm’ het thema in het nieuwe seizoen 2021 – 2022. De kracht van verbondenheid is van onschatbare waarde. Na de vermaledijde coronatijd meer dan ooit. Maatschappelijke symptomen zoals eenzaamheid, depressie, angst, gebrek aan sociaal contact,…zetten sociale netwerken onder druk. De Kluize pleit sinds zijn start in 2012 voor ontmoeting en voor een maatschappij die samen leeft en zin vindt in een gemeenschap die meer is dan de som van de delen’. GC De Kluize blijft zijn rol van harte nemen en wil een plaats van verbinding blijven. Een haven waar het aangenaam aanmeren is.
Programma
Wat mag je nog verwachten in het seizoen 2021 – 2022? Je hebt keuze uit theater, muziek, film humor, cabaret, dans en circus. Te gast in GC De Kluize:
Theater: Kurt Overbergh, Zuidpool, Abattoir Fermé, Arne Sierens, Hetty Helsmoortel, Berlin, Stefaan Van Brabandt, Frank Focketyn & Sien Eggers, Parcoeur, Tom Van Dyck & Bruno Vanden Broecke.
Muziek: , 5 0’Clock Shadow, Kurt Overbergh, De Mens, Jasper Steverlinck, Willy Sommers, Stan Van Samang, De Wim Opbrouck Singalong Songbook, Brihang, Amongster en Aafke Romeijn, Admiral Freebee, Spinvis, Soetkin Baptist, Els Dottermans, Riet, Adrea Croonenberghs & Barbara Dex, Apero Klassiek (Celine Debacquer & Nils Gistelinck).
Familie: De Kleine Prins, Zonzo Compagnie & ROESTgroep, Kapitein Winokio, Chicken Run, De Graaf, Ultima Thule.
Humor/ cabaret: Nele Bauwens, William Boeva, Henk Rijckaert, Adriaan Van Den Hoof, Steven Mahieu, Wim Helsen, Barbara Sarafian, De Frivole Framboos, Erik Van Looy, Michael Van Peel.
Circus: Circus Ronaldo.
Tickets
Voor reservaties kan je zowel online (www.gcdekluize.be), 09 / 363 83 30, e-mail: reservaties@oosterzele.be. Je kan ook terecht bij de Cultuurdienst, Sportstraat 3 Scheldewindeke. De openingsuren: elke werkdag van 8 u 30 tot 12 u en van 13 u 30 tot 16 u. Op maandagavond is de cultuurdienst open van 18 u tot 20 u. Op vrijdagnamiddag zijn alle gemeentelijke diensten gesloten. Er is ook een handig af te drukken reservatieformulier beschikbaar via www.gcdekluize.be. Het Kluize-team, met David, Els, Christel, Ingeborg, Hilde, Staf, Peter, Luk, Jonathan, Ann en Anneke, gaan je graag verwelkomen. Het Kluizeteam is met Living Hero (Paul McCartney), Don Juan (opera met DESCHONECOMPAGNIE), It’s Gonna Be Horse (The Backyard), Varkens zweten niet (Hans Deplechin & Breathe) uitstekend gestart.
X