Renovatie ontmoetingscentra: nu ook OC Strijpen vernieuwd

De stad Zottegem blijft werk maken van de opwaardering van de stedelijke ontmoetingscentra. Na de renovatie van het OC van Velzeke eerder dit jaar werd onlangs het ontmoetingscentrum van Strijpen grondig vernieuwd. Binnenkort worden ook OC van Sint-Goriks-Oudenhove en het OC Sint-Maria-Oudenhove aangepakt.

Lees het eerdere Koekelaring bericht van NUUS eind augustus hierover via deze link 

Schepen van Patrimonium Evelien De Both (N-VA Zottegem): “Als stadsbestuur zetten we in op het stelselmatig renoveren van onze stedelijke ontmoetingscentra omdat nu het verenigingsleven terug tot leven kan komen, dit belangrijke plaatsen zijn waar talloze verenigingen, scholen en inwoners terecht kunnen voor culturele en sociale activiteiten. We zijn begonnen met meest gebruikte OC, dat in Velzeke, begin dit jaar. Als tweede in de rij is nu het ontmoetingscentrum in Strijpen onder handen genomen.”

“Het OC in Strijpen kreeg een grondige opknapbeurt: er zijn nieuwe vloeren gelegd en alles is opnieuw geschilderd. Er werd een nieuwe keuken geïnstalleerd en ook de toiletten zijn vernieuwd. In een laatste fase wordt de tuin aangepakt zodat het er aangenaam vertoeven is voor kinderen om buiten te spelen tijdens de vele babyborrels en eetfestijnen die er plaatsvinden.”

“Na de moeilijke coronamaanden komt het sociale leven gelukkig weer op gang en merken we dat steeds meer en meer inwoners en verenigingen gebruik maken van onze ontmoetingscentra. Tot op heden zijn dus al twee centra volledig gerenoveerd. Binnenkort worden ook OC van Sint-Goriks-Oudenhove en het OC Sint-Maria-Oudenhove aangepakt. We bepalen steeds welk ontmoetingscentra als volgende aan de beurt is op basis van renovatienood en bezettingsgraad.”

X