60 nieuwe leerkrachten in Zottegem

Woensdag werden 60 nieuwe leerkrachten van de GO! scholengroep 20 ontvangen in het ‘tatro’ van het GO! atheneum Zottegem. Ze werden er toegesproken en rondgeleid door de algemeen directeur, Isabelle Truyen, de coördinerend directeur, Sabine Eeman en aanvangsbegeleider An Van de Wiele.

De nieuwe leerkrachten kregen een toelichting over het Pedagogisch Project van he GO! onderwijs (PPGO!) en de visie en werking van de scholengroep en een uiteenzetting over klasmanagement.

“Het doel van deze vorming was inzicht te krijgen in executieve functies, het puberbrein, groepsdynamiek, corrigeren van moeilijk gedrag, … De theorie werd telkens geïllustreerd met concrete praktijkvoorbeelden. Na afloop ontving elke leerkracht een goodiebag met heel wat extra informatie over het GO! en onze scholengroep”, aldus coördinerend directeur Truyen. 

“De aanvangsbegeleiding voor startende leerkrachten blijft in de scholengroep uiteraard niet beperkt tot deze startdag”, geeft aanvangsbegeleider An Van De Wiele nog mee. “Naast gezamenlijke vormingsmomenten krijgen de startende leerkrachten ondersteuning op de klasvloer. Ook teamteaching, waar de scholengroep sterk op inzet, is een krachtige manier om startende leerkrachten te ondersteunen. Startende leerkrachten hebben die extra ondersteuning echt nodig. De eerste jaren moet je nog heel veel leren op je werkplek. Meedraaien in een team van leerkrachten waar je kan leren van je collega’s en je voelt dat je hun ruggensteun hebt, is een grote meerwaarde.”
X