Oosterzele vraagt aandacht voor geestelijke gezondheid. Boost je veerkracht!

voeren ze campagne om de problematiek bespreekbaar te maken

Tijdens de 10-daagse van de Geestelijke Gezondheidszorg voert Oosterzele campagne om de problematiek bespreekbaar te maken. We worden steeds vaker geconfronteerd met mensen die thuis horen in de geestelijke gezondheidszorg sinds de afname van het aantal psychiatrische bedden en de steeds langer wordende wachttijden in de geestelijke gezondheidszorg op de dienst ocmw, zegt schepen voor Sociale Zaken Els De Turck.

Onder het motto ‘Samen veerkrachtig’ Het leven zit vol uitdagingen, kleine en grote. En in deze coronaperiode komt er nog meer op ons af. Dat vraagt soms veel van ons. Veerkrachtig zijn betekent dat je op zoek kunt gaan naar manieren die ook nu, in tijden van corona, voor jou werken om je goed in je vel te blijven voelen. Een sociaal geburen

Een babbel met mensen die je  toevallige ontmoet, een praatje met je buur, kletsen op een van onze zitbanken in de gemeente. info:   http://www.geluksdriehoek.be.

Warme William, de mascotte van mentaal welzijn voor jongeren, neemt plaats op de bank aan GC De Kluize. Daarnaast voeren we ook campagne via onze Facebookpagina’s en via Hoplr om mensen te bereiken. Ook allerhande samenkomsten worden opgestart zoals beleefde plekjes en onlangs het project “buurthuis” op de Ankerwijk,waar deze week de eerst brainstorm moment is door gegaan.

X