Beenhouwerij De Koekelaere bestaat 150 jaar in Elst

De beenhouwerij De Koekelaere bestaat 150 jaar en is reeds aan zijn vierde generatie toe vertelt zaakvoerder- beenhouwer Eric De Koekelaere.

Eric De Koekelaere is de vierde generatie van de beenhouwerszaak. “In 1871, toen mijn overgrootvader Pieter Francies De Koekelaere van Michelbeke naar Elst verhuisde, begint de geschiedenis van ons familiebedrijf”, zegt hij. “Cies stond gekend voor het uitvoeren van noodslachtingen. In die tijd had bijna iedereen neerhofdieren: koeien, paarden,… Het waren dieren die werk verrichten op de kleine boerderijtjes. Na een noodslachting werd het vlees verdeeld onder de buren. In de woning van Cies, in de Geutelingenstraat, begon mijn grootvader Alfons vervolgens met de winkel. Een toonbank had hij nog niet. Hij behielp zich met een ijskast. Het is mijn vader Raphaël ‘Raf’ die ingrediënten begon af te wegen. Voordien gebeurde dat puur op smaak: eens met de vinger proeven en eventueel bij kruiden. Het basisrecept voor mijn preparé en mijn gehakt zijn nog steeds van hem. Het zoutgehalte haalde ik wel drastisch naar beneden.”

Eric runt de beenhouwerszaak samen met vrouw Christine. Hij doet aan heel wat  diversificatie. Naast de slagerij is er nog de traiteur, de feestzaal en de wijngaard. Aan werk is er geen gebrek. 

X