Illustratieve afbeelding snelheidscontrole Elenestraat Zottegem rr

Zottegem/Sint-Lievens-Houtem: 1 op 4 te snel tijdens uitvoerig aangekondigde flitsmarathon

Ook de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem nam woensdag deel aan de nationaal gecoördineerde flitsmarathon. Tijdens drie van de controles in Zottegem en Sint-Lievens-Houtem in de voormiddag reed één op de vier gecontroleerde voertuigen te snel. Ook in de namiddag waren er heel wat overtreders.

“De controles werden uitgevoerd tussen 7 uur en 14 uur op één locatie in Zottegem en twee in Sint-Lievens-Houtem”, vertelt commissaris Peter Souffriau. “In totaal werden 614 passanten geregistreerd, 156 ervan reden te snel. De hoogste snelheden die binnen de bebouwde kommen geregistreerd werden, waren 72, 77 en 79 km/u. In deel 2 van de actie in de namiddag werd in 2 straten (binnen de zone 50) in Zottegem snelheidscontrole gedaan. Daar werden in totaal 116 bestuurders van de 898 passanten betrapt op een té hoge snelheid. Twee uitschieters lieten zich flitsen aan 67 km/u en aan 77 km/u.”

X