Memorial Luc De Winne in Putbos Oordegem

Atletiek kleurde het leven van de Scheldewindekenaar

Het is al drie jaar geleden dat Luc De Winne, een man met vele verdiensten voor de atletieksport, overleed in Scheldewindeke. Atletiek kleurde zijn leven. Zijn heengaan liet niet alleen in de fusiegemeente Oosterzele maar ook in Vlierzele Sportief een groot gemis achter. Zijn engagement was groot, hij was voorzitter van de Oosterzeelse sportraad en van jongs af aan was hij actief in de atletiekwereld. Hij organiseerde nationale veldlopen en de scholenveldloop. Hij liep marathons in Brussel, Londen, Rotterdam, Berlijn. 36 jaar lang nam hij deel aan wedstrijden. Met zijn diploma trainer A behoorde Luc De Winne tot de top. Was 39 jaar lang trainer van Ajax SV en Vlierzele Sportief. Hij was terecht fier op de successen die zijn atleten behaalden in nationale en internationale wedstrijden. Ondanks zijn ziekte organiseerde hij nog in Oosterzele het Sportgala 2018, een paar maanden voor zijn overlijden. Atletiek was voor hem een magneet. De sporen die hij heeft nagelaten in de atletiekwereld zijn onmogelijk uit te wissen.
‘Je blijft in ons hart, Luc’, klinkt het in Vlierzele Sportief. Op vrijdag 8 oktober vanaf 18 u 30 wordt in Putbos Oordegem, Grote Steenweg, 304b, de Herfstloop VS ‘Memorial Luc De Winne’ georganiseerd. Een mooi en menslievend gebaar van Vlierzele Sportief. Iedereen is welkom om deel te nemen. Voor de leden en ook niet – leden is het event gratis. Men hoeft niet in te schrijven. Kom met je vrienden, kennissen, familie,…joggen of wandelen. Je hebt op deze recreatieve jogging/wandeling de keuze uit 5,9 km of 10,2 km. Bij de aankomst ontvangt iedereen een aandenken. De organisatoren geven je nog een goede tip: vergeet je fluo kledij en lichtjes niet.
‘Jouw naam klinkt nu als een echo
Het zal wennen, zeggen mensen,
de tijd heelt,
zeggen zij goedbedoeld.
Maar we willen niet vergeten,
we willen het niet gewoon worden Luc,
jij was onvergetelijk,
Buitengewoon.
X