Sprookjesachtige tuindagen te Beervelde waar de prinses, de kikker en één miljoen kroKUSSEN niet zullen ontbreken.

Morgen is het zover, graaf Renaud kan eindelijk zijn park te Beervelde terug openstellen voor de “Tuindagen” dewelke dit jaar op 8,9 en 10 oktober als thema “sprookjes” zullen hebben.

Iedereen kent natuurlijk het sprookje van de prinses en de kikker, waarin door een kus de kikker in een heuse prins verandert? Wel imker Jan Heytens van De Bijenvriend zal op stand nr. 201 te vinden zijn met de moderne versie van dit sprookje: nog steeds met een prinses maar dit keer niet met één kus maar met 1 miljoen kroKUSSEN voor de bijen.

Jaarlijks organiseert Jan Heytens uit Zottegem een actie om de bijenpopulaties te ondersteunen. Dit jaar doet hij dit aan de hand van een massale krokusbloembollenverkoop met als doel om voor het eind van november 1 miljoen krokussen te hebben aangeplant.

Aan de stand van de Bijenvriend kan je dus ten voordele van de “1 miljoen krokussen voor bijen”-actie zakjes met 100 krokusbloembollen kopen voor €15 het zakje.

Naast het zorgen voor voedsel voor de bijen sponsor je door zulke aankoop ook mee het herbebossingsproject Faja Lobi Congo, een meer directere actie tegen de klimaatverandering dan bv. een klimaatmars.

Jan, de bijen, het herbebossingsproject Faja Lobi Congo en natuurlijk ook de “Tuindagen” verwachten jullie op 8,9 of 10 oktober 2021 in het park van Beervelde.

Wastyn Bert

 

X