Ondanks corona doet recreatiedomein De Gavers het goed


Geraardsbergen. Het officiële zomerseizoen op de Oost-Vlaamse provinciale recreatiedomeinen is voorbij. Tijd om de cijfers onder de loep te nemen. En die cijfers zijn goed. De bezoekersaantallen stegen opnieuw nagenoeg overal, behalve in Het Leen. Het slechte weer zat daar voor iets tussen. Het weer had ook invloed op het aantal waterrecreanten; het aantal topdagen langs het water bleef beperkt. Golf en padel zijn nog steeds razend populair, maar de piek van vorig jaar is er vanaf. De bezettingscijfers van de verblijfsaccommodatie bewijzen dan weer dat toch nog heel wat mensen in eigen land verbleven deze zomer. De zomerkampen in De Boerekreek tot slot waren zoals andere jaren succesvol.

‘Sinds 2020 verleggen de domeinen de focus meer en meer naar belevingsactiviteiten: kleinschalige events, workshops, animatie, zoektochten en wandelingen. Dat wordt gesmaakt door het publiek. Dat zien we ook aan de bezoekerscijfers die, ondanks het slechte weer en de beperkende maatregelen, toch goed zijn’, aldus gedeputeerde An Vervliet, bevoegd voor Recreatiedomeinen.

in juli en augustus bezochten 69 478 dagrecreanten het domein De Gavers. Dat is 6% meer ten opzichte van 2020 (69 478 bezoekers). In vergelijking met 2019 zien we nog steeds beduidend minder bezoekers. Ook hier speelt het slechte weer en de beperkende maatregelen rond evenementen en deelnemersaantallen een grote rol. Niet enkel het slechte weer, maar ook blauwalg speelde De Gavers parten: het domein moest het strand sluiten van 3 tot 11 augustus en op 25 en 26 augustus. De camping, bungalows en trekhutten in De Gavers waren het hele seizoen goed volzet, met zelfs beter bezettingscijfers dan in 2019. Veel mensen blijven toch nog steeds in eigen land, zelfs bij een minder goede zomer.

 

X