Open VLD heeft voorstel om leegstand in Zottegem aan te pakken

Oppositiepartij Open VLD stelt voor om de leegstand in Zottegem aan te pakken door gebruik te maken van het platform bizLocator.

“Via bizLocator kan je een overzicht ter beschikking te stellen van leegstaande handelspanden en bedrijfsruimtes waardoor het aanbod overzichtelijk gemaakt wordt voor potentiële kopers en huurders, zodat de panden sneller ingevuld raken”, zegt raadslid Sven Mornie (Open VLD). “We zouden de eigenaars van de panden kunnen contacteren en hen proberen te overtuigen om de panden via bizLocator op de markt te brengen. BizLocator is een centrale databank die in 2013 uitgerold werd met de steun van het Vlaams Agentschap Innoveren & Ondernemen (VLAIO). Eigenaars van leegstaande panden kunnen er hun pand promoten en te koop of te huur aanbieden. Het aanbod bevat o.a. winkels, horecapanden en pop-ups over heel Vlaanderen en als het van Open Vld afhangt binnenkort dus ook in Zottegem. Potentiële kopers of huurders kunnen het aanbod consulteren en na gratis registratie contact opnemen met de eigenaars.”

X