Film Adam en Eva in Brakel

De film van en voor de mensen van de Vlaamse Ardennen is op toer in onze streek.

De film van en voor de mensen van de Vlaamse Ardennen is op toer in onze streek.

Adam is een Gentse professor die tegen zijn zin moet verhuizen naar de Vlaamse Ardennen. Hij wordt er verliefd op de streek en op Eva. Adam wordt vertolkt door ervaren rot Bob De Moor, Eva door Peggy Schepens. De andere mannelijke hoofdrol wordt gespeeld door ons aller Marijn De Valck, hij speelt de rol van een baron, die in een kasteel in Sint-Blasius-Boekel woont. Hij doet dit op een sublieme manier, een rasacteur onze Marijn !

De zoon van Adam wordt gespeeld door Robrecht Van den Thoren, maar alle andere rollen worden vertolkt door amateur-acteurs uit de streek.  Dit is heel bijzonder en geeft de film een zekere authenticiteit.

De regisseur is Nicolaas Rahoens uit Oosterzele. Hij werkte 2,5 jaar aan deze langspeelfilm.

Dat de film gedraaid wordt in de Vlaamse Ardennen, op voor iedereen heel herkenbare locaties, geeft aan de film een extra dimensie. Geraardsbergen, Ronse , Zottegem komen in beeld, maar ook in het Burreken en in Zwalm worden prachtige beelden gemaakt . Op de uitkijktoren van Brakel wordt zelfs een sleutelscene opgenomen. Ook in Lierde en Horebeke en op de Koppenberg wordt gedraaid.

Drama, humor en romantiek zijn de ingrediënten van deze ontroerende film die  2 uur duurt.

De schoonheid van de Vlaamse Ardennen wordt goed in de verf gezet .

“Adam en Eva” wordt nog vertoond zaterdag en zondag in de ondergrondse polyvalente zaal De Rijdt. Gisteren, vrijdag was de eerste voorstelling in Brakel. De zaal zat afgeladen vol. Het was nog maar eens heel duidelijk dat Brakel geen deftige zaal heeft om culturele evenementen te organiseren. De omstandigheden om de film te bekijken zijn allesbehalve ideaal te noemen, maar laat dit u niet tegenhouden om de film te gaan zien.

Wie te laat is voor tickets in Brakel kan nog gaan kijken in Kruisem, Kluisbergen en Oosterzele.

X