Na de waterramp: Sint-Barbaracollege zet zich in voor nieuwe klasbieb zwaar getroffen Waals schooltje

Het Sint-Barbaracollege heeft een actie op poten gezet voor de basisschool in het Waalse Ensival die zwaar getroffen werd door de waterramp enkele maanden geleden.

Het is een traditie dat het Sint-Barbaracollege tijdens de oktobermaand een solidariteitsactie organiseert voor kansarme of behoeftige leeftijdsgenootjes. Dit jaar besloot de werkgroep in te gaan op de oproep in Zottegem om steun te bieden aan het dorpje Ensival dat zwaar te lijden had onder de overstromingsramp de voorbije zomer.

“Er werd reeds een boekenbon ter waarde van 1000 euro aan het schooltje geschonken als concrete hulp om de nodige schoolboeken tegen 1 september aan te kopen. Ook Lionsclub Zottegem zamelde geld in voor de heropstart van de dorpsschool. Voorzitter Kristof Berlengé was op dinsdag 7 oktober te gast op onze school en vertelde honderduit over zijn ervaringen bij het bezoek aan het getroffen schooltje”, vertelt directeur Marc De Groote. “Hij beschreef de uitzichtloze situatie en de schrijnende toestanden in het gebied: velen leven nog afgesneden van de buitenwereld, nog niet alle spoorlijnen zijn hersteld, de nutsvoorzieningen (gas, elektriciteit,…) zijn niet optimaal, sommigen hebben geen echt onderkomen nu het winter wordt, en dan die stank… Velen betreuren ook een overleden familielid, vriend of buur. Ook de basisschool van Ensival (Place Lambert Fraipont 11) bleef niet gespaard van wateroverlast. Het is een basisschool voor kansarme kinderen en kinderen met een leerachterstand. De voorbije twee maanden werd veel werk gemaakt van basisbehoeften warme maaltijden voor alle kinderen, kleren die passen bij de tijd van het jaar, schoolgerief, doktersbezoek, … Vanzelfsprekende dingen voor ons, maar niet voor deze kinderen. Navraag bij de directie van de school leert ons dat alle klassen nood hebben aan een nieuwe klasbieb met leesboeken voor alle leeftijden. Voorlopig is daar geen budget voor. Een concreet voorstel dus: wij verkopen pannenkoeken en sponsoren op die manier een klasbieb voor onze leeftijdsgenootjes! Doen!”

Lees ook

X