Zottegem: uit de paperassen van ’t stad

  • Ook Cambrinus en Cambrina mogen met hun kinderen Trees en Leo na corona weer uit hun kot. Het stadsbestuur heeft de Zottegemse reuzenfamilie toestemming verleend om in te gaan op de uitnodiging van hun Brakelse collega’s en in deze buurgemeente op zondag 10 oktober bij wijze van ‘wederdienst’ mee op te stappen in een reuzenstoet (vanaf 13 uur) ter gelegenheid van ‘Brakel Oktobert’.

 

  • In de Weidestraat in Strijpen gaat parkeerverbod ingevoerd worden (door middel van gele markeringen op de boordstenen) vanaf 5 meter van de hoek met de Molenkouter tot aan het beginbord van het beurtelings parkeren langs de kant van de onpare huisnummers en tot aan het eindbord van het beurtelings parkeren langs de pare straatkant. Er is immers vastgesteld dat daar (buiten de zone van het beurtelings parkeren dus) toch ook geparkeerd wordt, waardoor zeker bij kruisend verkeer het in- en uitrijden van de Weidestraat en bijgevolg ook de doorstroming in de Molenkouter belemmerd wordt.

 

  • Via deze link kunt u het NUUS-artikel (her)lezen en het grondplannetje (her)bekijken die wij vier maanden geleden al publiceerden naar aanleiding van het verzoek van de eigenaars van de woning aan de Boterhoekstraat 8 in Sint-Maria-Oudenhove aan het stadsbestuur om de voetweg (nr. 68) achter hun woning gedeeltelijk te verplaatsen omwille van privacy- redenen. Tijdens de jongste gemeenteraad op 20 september ll. werd nu hiermee unaniem ingestemd nadat het gebruikelijke openbaar onderzoek één bezwaarschrift opleverde (dat weliswaar achteraf weer werd ingetrokken). Om de verplaatsing van de voetweg mogelijk te maken, moeten de aanvragers wel gratis de nodige grond afstaan.
X