Waals schooltje terug open dankzij Lionsclub Zottegem

De actie ‘Zottegem4Ensival’ van Lionsclub Zottegem ten voordele van het lagere schooltje in het Waalse Ensival – in augustus zwaar getroffen door het noodweer – leverde meer dan 54.000 euro op. Genoeg om ervoor te zorgen dat het schooltje op tijd kon openen voor het nieuwe schooljaar.

“We hebben een intense campagne gevoerd om onze actie bekend te maken, o.a. banner op het stadhuis van Zottegem, groot ledscherm aan Delhaize in Zottegem, kranten, NUUS,
Radio Mfm en TV Oost, een persoonlijke mailing door alle leden naar vrienden, kennissen en zakencontacten. De inzet van onze leden is fantastisch geweest, de respons van de bevolking even groot”, zegt notaris Kristof Berlengé namens Lionsclub Zottegem. “Ter ondersteuning van onze actie hebben we ook onze foto-actie ‘dubbele duim’ gevoerd. We hebben aan alle bekende Zottegemnaren gevraagd een foto te maken met dubbele duim: onze burgemeester, schepenen, bekende Zottegemse figuren, Peter Goossens en ook Alexander De Croo
hebben meegedaan. Met deze foto’s en hebben we zelf een filmpje gemaakt om onze actie bekend te maken. U vindt onze filmpjes op onze website (die we voor de gelegenheid ook vernieuwd hebben): www.lionszottegem.be. De filmpjes van onze actie werden meer dan 40.000 keer bekeken.”

“Het belangrijkste is evenwel dat we met onze actie echt verschil kunnen maken voor de school en de kinderen daar. Een bezoek aan Ensival had ons enorm gemotiveerd om actie te ondernemen voor het schooltje. We overlegden met de directie om de concrete noden te bepalen. De directrice heeft daarop lijsten bezorgd met allerlei schoolmateriaal dat nodig was om de school herop te starten, ter waarde van 18.500 euro. We hebben ons als club onmiddellijk garant gesteld voor dit bedrag en en mikten met onze actie op 26.921 euro, 1 euro per Zottegemnaar. Dat het uiteindelijk 54.000 euro werd was onverhoopt. We willen iedereen die dit heeft mogelijk gemaakt dan ook uitdrukkelijk danken.”

Notaris Kristof Berlengé met Véronica Liz, de directrice van het schooltje