Wat kan Voorwaarts Gijzel Oosterzele tegen leider SV Sottegem?

Zaterdagavond 16 oktober, 19 u 30, SV – VGO

Wie graag de derby SV Sottegem – Voorwaarts Gijzel Oosterzele  wil zien moet zaterdagavond  16 oktober (aftrap 19 u 30 ) naar het terrein van SV Sottegem. Voorwaarts Gijzel Oosterzele krijgt de leider tegenover zich. Beide teams focussen zich op de derby. SV Sottegem is perfect gestart aan het nieuwe seizoen. Zes matchen gespeeld, vijf keer gewonnen, al 14 goals gescoord, vier tegendoelpunten. 15 op 18, zoiets geeft rust en vertrouwen.
Er is geen sprake van paniek bij Voorwaarts Gijzel Oosterzele, maar de club kan onmogelijk tevreden zijn met 2 op 18 en de 16 de plaats die daarmee gepaard gaat. Nog niemand beeldt zich in dat het op het einde van het seizoen fout zou lopen. Het is voor de ganse VGO – entourage een ondenkbaar scenario.  Op zoek naar de oorzaken voor die vermaledijde start, is een gebrek aan stabiliteit. Aan het laatste duel, thuis tegen Nederhasselt, heeft VGO wel een goed gevoel overgehouden, het wist een 0 – 2 achterstand nog om te buigen in een 2 – 2 gelijkspel. De wilskracht die VGO tegen Nederhasselt toonde , doet hopelijk licht aan het einde van de tunnel zien. Maar er is nog veel werk aan de winkel voor kersvers coach Gerd Uytterhaegen. De focus is nu op SV Sottegem gericht en gans de VGO – entourage weet dat het een aartsmoeilijke opdracht wordt. Met de confrontatie met leider SV Sottegem in zicht, is er in Oosterzele hard getraind om de knop om te draaien. VGO krijgt zaterdag een gemotiveerd SV Sottegem te bekampen. De leider tegen de rode lantaarn. Maar in een derby gelden altijd andere normen. Wel zal VGO aanvallend efficiënt moeten zijn. Bij SV is de goesting na de vijfde seizoenzege (2 – 0 tegen Nokere – Kruishoutem) om er weer in te vliegen uiteraard groot. Het is geweten SV Sottegem ambieert de top, het is niet verkeerd om ambitieus te zijn. Voorwaarts Gijzel Oosterzele trekt zaterdagavond met het mes tussen de tanden naar Zottegem. VGO weet waar het voor staat. SV Sottegem heeft een bepaald verwachtingspatroon, dat ze nu al enkele jaren aan het inlossen zijn. De club heeft nu een goede kern om effectief mee te doen voor de prijzen.
Het wordt zo wie zo een duel op het scherp van de snee. Hoe leerzaam wordt SV Sottegem – Voorwaarts Gijzel Oosterzele?  Het wordt uitkijken naar de zevende speeldag in tweede provinciale B.  Men rekent op een pittig derby. VGO wil zijn slechtste seizoenstart in jaren doorspoelen. Details beslissen dikwijls over winst of verlies. Het derby leeft bij de spelers, het bestuur, de fans. Het wordt een interessante partij. Het eergevoel bij de beide teams is groot. Een spannende derby in het vooruitzicht en bovendien valt er in zo’n duel altijd wat extra te beleven. Wat kan Voorwaarts Gijzel Oosterzele in en tegen SV Sottegem? Wie wint de slag? Zeg maar dé prestigeslag. Het terrein van SV Sottegem, Kloosterstraat 24 a, is zaterdagavond the place to be. SV en VGO rekenen op hun supporters. Gaan kijken is de boodschap.
X