Op zaterdag 9 oktober deden de 8-jarigen van de H.-Hartafdeling samen met het gemeenschapsonderwijs Bevegem hun Eerste Communie

Zottegem: laatste drie eerstecommunievieringen

Na de vier interparochiale vormselvieringen die in het voorjaar wegens corona moesten uitgesteld worden en die nu onlangs (in tegenstelling met een foutieve aankondiging hieromtrent in het magazine Infokrant Egmont) allemaal in het weekend van 25 en 26 september doorgingen in de kerk van Bevegem, hebben daarna ook al enkele van de in totaal acht – eveneens uitgestelde – eerstecommunievieringen plaatsgehad. Deze gingen/gaan meestal wel door in de parochiekerken van de vestigingsplaatsen van de 13 lagere scholen in Zottegem. Zo waren de jongens en meisjes van de Vrije Basisschool Grotenberge, De Smidse Erwetegem, Sint-Barbaracollege (Trapstraat + H. Hartplein), Koninklijk Atheneum (Meerlaan + Lyceumstraat), De Kleine Planeet, Sint-Andreas Strijpen en ’t Waterpleintje Sint-Goriks-Oudenhove reeds aan de beurt in de voorbije twee weekends.

De laatste drie eerstecommunievieringen in Zottegem zijn voor het komend weekend gepland:

  • op zaterdag 16 oktober: om 14 uur in de kerk van Leeuwergem voor de kinderen van basisschool Het Leeuwke Leeuwergem en om 15u30 in de kerk van Velzeke voor de kinderen van basisscholen De Linde en De Vlinder Velzeke (de gewone wekelijkse zaterdagavondmis om 18u30 in Velzeke blijft ook behouden).
  • op zondag 17 oktober: om 9u30 (i.p.v. normaal om 9u45) in de kerk van Sint-Maria-Oudenhove voor de kinderen van basisschool De Groene Poort Sint-Maria-Oudenhove.

Voegen wij hier nog aan toe dat er ingevolge de coronaversoepelingen geen beperking meer van toepassing is wat betreft het aantal aanwezigen bij kerkdiensten. Ook is het dragen van een mondmasker in de kerk niet meer verplicht sinds 1 oktober ll. Voor de lagereschoolkinderen die nu het eerste en zesde leerjaar volgen, zullen de eerstecommunie– en vormselvieringen (normaal) plaatsvinden in het voorjaar 2022 in de periode tussen Pasen en Pinksteren, zijnde tussen 17 april 2022 en 5 juni 2022.

X