foto 3

Fluvius vindt geschikte locatie voor nieuwe schakelpost dankzij Gemeente Brakel en de firma Top Bronnen NV

In Brakel zorgt Fluvius voor de versterking en de vernieuwing van het elektriciteitsnet. Aan de Brusselbaan verving het netbedrijf een 45 jaar oude schakelpost, die een groot gedeelte van Brakel en zijn deelgemeenten voedt. De nieuwe schakelpost verbetert de bevoorradingszekerheid en bereid de regio voor op het energielandschap van de toekomst.

Moderne schakelpost op nieuwe locatie

‘SP Brusselbaan’ is sinds 1977 in gebruik en voldeed in het huidige energielandschap niet meer aan de vereisten. Bovendien stond de schakelpost op een plaats die de doorgang en het zicht belemmert voor de zwakke weggebruiker en de automobilist.

“In onze zoektocht naar een geschiktere locatie, konden we rekenen op Gemeente Brakel en de firma Top Bronnen NV. Zij stelden een nieuwe locatie ter beschikking waar de schakelpost meer geïntegreerd is in de omgeving en zorgt voor minder hinder voor het verkeer”, verduidelijkt Patrick Schoonjans, Teamleider Netten bij Fluvius. “De nieuwe schakelpost is volledig digitaal uitgerust en voldoet aan alle vereisten van het huidige en toekomstige energielandschap. Daarbij is rekening gehouden met een grotere vraag naar aansluitingen voor zonnepanelen, elektrische wagens en andere vormen van groene energie. Kortom, een investering in het elektriciteitsnet die elke Brakelaar ten goede komt.”

Vakmanschap zorgt voor vlot verloop van de werken

Fluvius maakte een groot aantal koppelputten in de buurt van de schakelpost. In de laatste week van juni voerde de nutsmaatschappij de koppelwerken uit. Nadien werd de schakelpost afgeregeld en bedrijfsklaar gemaakt. Samen met deze werken, verplaatste Fluvius elektriciteitskabels in de omgeving van de Valkenberg, waardoor het elektriciteitsnet in de regio rond Elst en Michelbeke werd versterkt.

Bijschrift foto 1: In de zoektocht naar een geschiktere locatie, kon Fluvius rekenen op Gemeente Brakel en de firma Top Bronnen NV.

Bijschrift foto 2: De nieuwe schakelpost staat in een trage weg palend aan de Brusselsestraat tegenover de firma Top Bronnen NV. Mooi geïntegreerd in de omgeving, zonder hinder voor het verkeer.

Bijschrift foto 3: Fluvius maakte de schakelpost bedrijfsklaar.

X