Laurentia Van Oycke is 100 jaar in Brakel

Vandaag 17 oktober 2021 vierde Laurentia (Laurence) haar 100ste verjaardag in RVT St.-Franciscus in Opbrakel.

Laurence is geboren op 17 oktober 1921 in St.-Martens-lierde. Ze was de jongste uit een gezin van 10 kinderen. Ze huwde met Julien Spitaels uit Nederbrakel in 1943.  Ze heeft twee kinderen, Willy en Rita. Verder zijn er 5 kleinkinderen en 12 achterkleinkinderen. Tevens werd ze de betovergrootmoeder van  3 achterachterkleinkinderen.

Laurence fabriceerde handschoenen en ze woonde in de periode van haar huwelijk op de Warande in Nederbrakel.  Haar man Julien overleed in 1998. Sinds vier jaar woont ze in Opbrakel in het rusthuis. Ze is nog volledig bij verstand want ze traint nog geregeld haar geheugen.

Overmorgen is er groot feest met de ganse familie. Vandaag kwam de gemeentelijke overheid naar het rusthuis om de gebruikelijke geschenken te overhandigen.

 

X