Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Links: Nicoles Bearelle & echtgenote Mieke Van huyse - Revive. Rechts: Caroline Delbecque & Nehme Darwiche - Heirloom foto Geert De Rycke

Heirloom wordt BELOFTEVOLLE KMO VAN HET JAAR

Revive is Oost-Vlaamse KMO VAN HET JAAR

UNIZO Oost-Vlaanderen heeft gisteren haar Oost-Vlaamse KMO VAN HET JAAR en BELOFTEVOLLE KMO VAN HET JAAR bekend gemaakt. Met de awards wil UNIZO ondernemingen die uitzonderlijk gepresteerd hebben of een voorbeeld kunnen zijn voor andere bedrijven in de spotlight zetten.

Gisterenavond werden na strenge jurering de winnaars bekend gemaakt in de categorieën KMO en KMO Belofte (<5jaar actief) van Oost-Vlaanderen onder het goedkeurend oog van onder meer Vlaams Minister van Financiën en Begroting, Wonen en Onroerend Erfgoed Matthias Diependaele, Gedeputeerde Provincie Oost-Vlaanderen Leentje Grillaert en Gents Schepen van Economie Sofie Bracke.

KMO’s moeten het qua exposure nog dikwijls afleggen tegen hun hun grotere broers en zussen. Onterecht, want het aanwezige ondernemerschap zorgt voor rechtstreeks verankerde groeicreatie en inbedding in ons sociaal – economisch weefsel. Wist je trouwens dat de KMO’s in Vlaanderen samen meer dan 69% van de tewerkstelling creëren in ons land?

Team Revive met onder meer Jürgen Ingels, UNIZO Oost-Vlaanderen delegatie Jos Vermeiren, Filip Vyverman en Hans Tytgat, Gedeputeerde Leentje Grillaert Provincie Oost- Vlaanderen, Schepen Sofie Bracke – Stad Gent en Minister Diependaele
foto Geert De Rycke

Revive is een buitenbeetje bij de projectontwikkelaars in Vlaanderen. Revive wil immers op een duurzame manier kwalitatieve en betaalbare woonbuurten creëren, met een minimale ecologische voetafdruk. Dikwijls vertrekken ze vanuit bestaande (veelal historisch vervuilde) industriële sites met een inplanting in of langs de stad en hervormen ze deze tot nieuwe duurzame leefbare stadsdelen. Voorbeelden hiervan zijn onder meer de Vynckiersite te Gent, de Marie Thumas site in Leuven, Den Draad in Gentbrugge, de oude Tupperware site in Aalst, EKLA in Brussel, Watt the Firms en Wattfactory in Gent. Daarnaast zijn er ook projecten lopende in Polen, Portugal en Duitsland. Re-Vive stelt een 60-tal personen te werk met de hoofdzetel te Gent, onder leiding van eigenaar Nicolas Bearelle en CEO Alexandre Huyghe.

Team Heirloom met onder meer Jos Vermeiren, Filip Vverman en Hans Tytgat van UNIZO Oost-Vlaanderen, Minister Diependaele en Schepen Sofie Bracke – Stad Gent
foto Geert De Ryck

De Heirloom groep (met onder meer contactloze en self-hosting hotels, restaurants Beiruti en Yokoso in Gent en Brussel en een keramiekproductie in Sint-Denijs-Westrem), is er onder leiding van het dynamische en inspirerende ondernemerskoppel Caroline Delbecque en Nehme Darwiche in geslaagd op korte termijn haar plaats op te eisen in de Gentse horecascene. Samen met hun jonge team bouwen ze aan hun eigen waardegdreven hospitality-imperium. Waarden als inclusie en diversiteit worden heel hoog in het vaandel gedragen, net als kwaliteit en beleving.

X