Oproep Vooruit Zottegem dat ‘coronakunstenaars’ een tentoonstelling gunt

Vooruit Zottegem organiseert van vrijdag 12 november tot en met zondag zondag 14 november in het kasteel van Leeuwergem een tentoonstelling voor zogenaamde ‘coronakunstenaars’ en roept deze op zich te melden en deel te nemen.

“De coronacrisis zorgde ervoor dat heel wat kunstenaars hun energie en creativiteit kwijt konden in kunst.  Deze kunstwerken blijven echter vaak ‘verborgen’ voor de buitenwereld”, lichten Vooruit-gemeenteraadsleden Kurt De Loor en Yana Giovanis toe. “Daarom organiseren we met Vooruit Zottegem nu de tentoonstelling  COVIDKunst die doorgaat van vrijdag 12 november tot en met zondag 14 november in het Kasteel van Leeuwergem. Kunstenaars die graag hun coronawerken aan het grote publiek tonen, kunnen inschrijven via de Facebookpagina van Vooruit Zottegem. De tentoonstelling is volledig gratis, zowel voor de kunstenaars als voor het publiek.”

“We vroegen in februari dat de stad een tijdelijke tentoonstellingsruimte zou voorzien waar je coronaproof het werk van lokale kunstenaars zou kunnen ontdekken, maar aangezien de stad geen actie ondernam (ondanks de belofte om dit wel te doen), organiseren we het nu zelf. Het is win-win” laat Kurt De Loor weten. “Lokale kunstenaars kunnen zo hun creativiteit en collectie tonen en kunstliefhebbers kunnen van een kunstzinnig uitje genieten.”

“Het kasteel van Leeuwergem is een fantastisch kader om een tentoonstelling te organiseren,” zegt Yana Giovanis. “Ik denk dat heel wat kunstenaars zitten te popelen om hun coronawerken te laten zien aan vrienden, familie en kunstliefhebbers. Wij willen hen die kans geven. De cultuursector in het algemeen, en de kunstensector in het bijzonder hebben erg geleden onder corona. Met COVIDKunst willen we nu een streep trekken onder die moeilijke periode.”

 Praktisch

Kunstenaars uit de regio die willen deelnemen kunnen online inschrijven tot en met vrijdag 29 oktober ‘21. Elke kunstenaar mag drie werken tentoonstellen. De kunstenaars moeten wel zelf een schildersezel of statief voorzien om hun kunst te tonen. Inschrijven kan via de Facebookpagina van Vooruit Zottegem of hier. Op vrijdagavond 12 november gaat een vernissage door waarop de tentoonstelling feestelijk wordt geopend.”

X