Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

De Smidse en Schoonderhage planten 1.350 krokussen. Vijf per leerling

De stedelijke basisschool De Smidse in Erwetegem en vzw Schoonderhage hebben 1.350 krokusbollen geplant in de boomgaard van de school. Het gaat om een initiatief van het oudercomité dat hiermee de actie van ‘1 miljoen krokussen voor bijen’ Jan Heytens steunt, de Zottegemse Bijenvriend.

De aanplanting dinsdag werd uitgevoerd in samenwerking met vzw SchoonderhageSchoonderhage vzw is een door het VAPH vergunde zorgaanbieder. Wij staan garant voor een brede waaier aan zorg en ondersteuning aan volwassen personen met een mentale handicap: van intensieve woonondersteuning over dagbesteding tot begeleid werk

Daphné Roman, directeur van De Smidse licht toe:

“Zij onderhouden tweewekelijks onze boomgaard en intussen zijn sterke samenwerkingen ontstaan tussen deze mensen en onze kinderen. De projecten van onze kinderen met VZW Schoonderhage zijn geïntegreerd in ons jaarthema: Als puzzelstukjes één geheel, waarbij we een inclusieve maatschappij vooropstellen. Onze kinderen planten de krokussenbollen samen met VZW Schoonderhage, Willy en Chris die het onderhoud van de boomgaard coördineren. Ook Jan Heytens brengt ons een bezoekje als getuige van de mooie samenwerking. Omdat we de actie “1 miljoen krokussen voor bijen” van streekgenoot, Jan Heytens een warm hart toedragen willen we dit project maximaal ondersteunen. Het oudercomité van SBS De Smidse kocht daarom per kind 5 krokusbollen aan.”

X