NMBS-parking Zottegem vanaf november niet langer gratis. Onbegrip bij Vooruit en buurtbewoners

Tijdens de gemeenteraad afgelopen maandag raakte bekend dat de veel gebruikte NMBS-parking aan de achterkant van het station in Zottegem vanaf november niet langer gratis zal zijn. Vooruit Zottegem en buurtbewoners reageren vol onbegrip.

Het nieuws kwam aan het licht bij een bijkomend punt van Vooruit-raadslid Louie Van Rijsselberge over de slechte staat van de parking. Bevoegd schepen Evert De Smet (N-VA) vermeldde in zijn antwoord het  nieuws van het betalend worden van de parking en gaf daarbij aan zelf verrast te zijn aangezien hij er geen officiële communicatie vanuit NMBS heeft over ontvangen. Van Rijsselberge en de jongerenafdeling van Vooruit Zottegem riepen eerder het stadsbestuur op om zich te verzetten en NMBS om de beslissing te herzien, lees meer via deze link, met als argumenten  “Het betalend maken van deze parking zal resulteren in een halflege stationsparking, meer parkeeroverlast in Bevegem en minder mensen die de trein nemen vanuit Zottegem” , maar dat bracht blijkbaar geen soelaas.

Van Rijsselberge reageert dan ook teleurgesteld op het nieuws:

“Een aderlating voor de vele pendelaars, maar ook de bewoners van de Bevegemse Vijvers, die kreunen onder de grote parkeerdruk. Dit is geen goeie zaak voor een betaalbaar en aantrekkelijk openbaar vervoer in onze stad.. Na maandenlang de parking te laten verkommeren, kwam men vorige week de diepste en grootste putten vullen. Eindelijk, zij het niet dat ze in dezelfde hand affiches meehadden om ons te wijzen dat vanaf november de parking niet meer gratis zal zijn. Met Vooruit Zottegem en Jongsocialisten Zottegem voerden we al heel wat actie tegen deze plannen, van een petitie tot talloze vragen in de gemeenteraad. Jammer genoeg blijft men doof bij de NMBS en lijkt het dat dit stadsbestuur niet voldoende indruk kan maken om dit tegen te houden. We blijven zware tegenstander van het betalend maken van deze parking én blijven het stadsbestuur ook oproepen om zich sterk te verweren tegen deze plannen!”

Van enkele buurtbewoners kreeg NUUS te horen dat zij zich gezien de beslissing grote zorgen maken om de parkeerdruk in hun buurt. Ze zijn er een extra argument in om er een blauwe zone in te voeren.

Updates