Stadsbestuur countert NMBS met gratis pendelparking aan OCMW-campus

De stad Zottegem is niet te spreken over de beslissing van de NMBS, lees meer via deze link, om de parking aan de achterkant van het station betalend te maken. Lees hierover meer via deze link. Om de vele pendelaars iets of wat tegemoet te komen werd beslist om een deel van de OCMW-parking iets verderop gratis te maken voor pendelaars.

“Wij zijn absoluut niet opgezet met de beslissing om de parking betalend te maken,” reageert schepen van mobiliteit Evert De Smet (N-VA Zottegem). “We hebben duidelijk tegengas gegeven in de overlegmomenten met de NMBS, maar men wil blijkbaar van geen wijken weten. “Het feit dat de pendelparking volledig betalend wordt, noopt ons tot maatregelen op korte termijn.  Omdat we de bui al voelden hangen, hebben we een aantal maatregelen klaar. Op vlak van mobiliteit zullen wij alles in het werk stellen om minstens een deel van Bevegem blauwe zone te maken. Het voorstel is klaar, wij gaan hiermee op korte termijn naar de buurtvereniging Bevegemse Buren voor overleg.”

Het stadsbestuur laat nog weten snel te zullen schakelen om de (Zottegemse) pendelaars een niet-betalend alternatief te kunnen aanbieden. Schepen van Sociale Zaken Peter Vansintjan (CD&V Zottegem) laat weten een deel van de parking van de OCMW-campus, open te zullen stellen als bijkomende gratis pendelparking: “Vandaag is de parking van het OCMW blauwe zone, en dus de facto niet toegankelijk voor pendelaars. De parking staat op weekdagen nooit vol geparkeerd, wat ons toelaat om een deel van de parking op te geven aan de pendelaars. Op die manier bieden we een heel concreet alternatief waardoor de duizenden Zottegemse pendelaars niet het slachtoffer hoeven te worden van de NMBS. Op de OCMW parking wordt voor alle duidelijkheid voldoende ruimte behouden voor personeel en bezoekers van het woonzorgcentrum.”

X