MFL-Herzele klokt voorlopig af op 14.609,50 euro!

MFL-Herzele, de goededoelenactie die de laatste weken Herzele in de ban hield, kende dit weekend haar hoogtepunt met een 36 uur durende radiomarathon op Radio Star.

Hot-dog midweekwandeling te Sint-Goriks-Oudenhove

Ontmoetingscentrum te Sint-Goriks-Oudenhove werd woensdag het verzamelpunt van de hot-dog wandeling door wandelclub Egmond ook nuus reporter ging mee op stap.
 

Na inschrijving trok ik de veters nog eens goed aan en vertrok voor 10km. Het ging al direct langs kleine modderige padjes richting Boembeekmolen. De Boembekemolen is het bezoekerscentrum van Natuurpunt in de Vlaamse Ardennen en wordt gerund door de vrijwilligers van Natuurpunt Zwalmvallei. De Boembeekmolen ligt in de middenloop van de Zwalm. De molen ligt precies op de plaats waar het mijnwerkerspad en de Zwalm elkaar kruisen, de omgeving is een gaaf natuur- en cultuurlandschap dat gevormd werd door de rivier en een oude spoorwegbedding. Verder langs het mijnwerkerspad richting Michelbeke.

 

Het mijnwerkerspad is een oude spoorlijn Aalst-Zottegem-Ronse. De spoorlijn verbond de Vlaamse Ardennen met de steenkoolmijnen (Zottegem-Zwalm-Brakel-Flobecq-Ellezelles-Ronse) van de Borinage en kreeg al snel een belangrijke economische betekenis. Naast de treinhalte en de molen waren er in de onmiddellijke omgeving 3 cafés, een buurtwinkel en een schoenmaker. Toen de spoorweg met haar halte in 1963 werd afgeschaft verdween ook de ermee verbonden bedrijvigheid. Het traject in de nabijheid van de molen werd naderhand ingericht als een fiets- en wandelpad onder de toepasselijke benaming “Mijnwerkerspad”. Na een korte drink pauze verder langs de befaamde hotelschool “Stella Matutina” en vervolgen verder de Zwalm en het knuppelpad in het natuurgebied Middenloop Zwalm. Zo verder langs steenbergen naar de startplaats, En pittig tocht door het golvend Vlaamse Ardennen landschap.

 

X