©Nva Ninove - Karolien De Roose

N-VA Ninove vraagt dringende oplossing voor gebouw naast Liberale Kring

Karolien De Roose (gemeenteraadslid N-VA Ninove) heeft de voorbije jaren al meermaals bij het stadsbestuur geïnformeerd naar de plannen met het verwaarloosde pand naast de ‘Liberale Kring’. Op de komende gemeenteraad zal ze hierover interpelleren.

De stad is eigenaar van het bouwvallige bijgebouw dat naast het grondig gerenoveerde hoofdgebouw van de ‘Liberale kring’ staat. Het dure prestigeproject van de ‘Liberale Kring’ gaat voor een groot deel verloren door de vervallen toestand van het aanpalende pand. Tot voor kort waaiden er gescheurde gordijnen door de gebroken ramen. Aangezien er zelfs brokstukken van het gebouw vielen, werden er tijdelijk nadarhekken rond het gebouw geplaatst. De gebroken ramen werden intussen dichtgemaakt met houten platen.

Steven Vanden Berghe (bestuurslid N-VA Ninove): “ik vind het een schande dat Ninovieters meer dan € 1.000,00 “krotbelasting” moeten betalen voor een leegstaand pand terwijl het stadsbestuur ondanks haar voorbeeldfunctie haar eigen patrimonium laat verloederen in één van de belangrijkste straten van de stad. Het getreuzel van de schepen van Patrimonium Joost Arents, om het gebouw te verkopen, kost de stad handenvol geld. Door de verwaarlozing gaat de verkoopwaarde van het gebouw er steeds op achteruit.”

N-VA Ninove en bestuurslid Steven Vanden Berghe vragen een dringende oplossing voor deze schandvlek in de Dreefstraat.