Con Animo pakt uit met heerlijk, gevarieerd en bevrijdend concert

Na de coronacrisis, meteen een topprestatie

voorzitter Pieter Vermassen

Na de vermaledijde coronaperiode kon de Koninklijke Muziekvereniging Con Animo op vrijdag 22 en zaterdag 23 oktober 2021 in de Oosterzeelse cultuurtempel De Kluize eindelijk opnieuw alle registers opentrekken. Velen waren benieuwd hoe het gloednieuwe concert ‘Con Animo stormt na de stilte’ zou klinken. Een ruim publiek schoof aan voor een plekje in GC De Kluize. Het werd een knaller van een concert. Het publiek zag dat het mega-goed was en bedankte met een minutenlang applaus. Op zaterdag kreeg Con Animo van een ruim deel van het publiek een staande ovatie. Terecht. Na de coronacrisis pakte Con Animo uit met een heerlijk, gevarieerd en bevrijdend concert. Met de muziekvereniging Con Animo heeft de gemeente iets uniek in handen, puur Oosterzeels en daar zijn we fier op.

Katrien Haenebalcke

Je zag duidelijk dat alle muzikanten gewoon blij waren om terug op het podium te kunnen staan. Ronduit een topprestatie van de muzikanten. Het concert werd in stijl en klasse gedirigeerd door Bart Van Der Strieckt, en vlot gepresenteerd door Katrien Haenebalcke, die in de sporen trad van haar overleden vader Dirk. Ze bracht een pakkende ode aan haar vader. Prachtige woorden, ‘Papaver’. Heel ontroerend. Met hart en ziel gepresenteerd, Katrien. Uw pa was altijd al apetrots op jou, Katrien.

Er is voor zo’n concert duidelijk een ruim publiek te vinden, zo bleek ook in GC De Kluize. Het publiek genoot en de bewondering zou naarmate het concert vorderde alleen maar toenemen. Dirigent Bart Van Der Strieckt en de muzikanten hebben gepassioneerd gewerkt aan het concert ‘Con Animo stormt na de stilte’. Na de lockdown in een mum van tijd zo’n concert neerzetten, is ronduit een krachttoer. Bloed, zweten en tranen moet het gekost hebben voor dirigent Bart Van Der Strieckt om zijn muzikanten te motiveren om zo’n concert op de planken te kunnen zetten. Slapeloze nachten, denken we.
Iedereen zag dat het goed was. Ja, de zenuwen staan altijd een beetje gespannen, maar niemand twijfelde eraan dat Con Animo alle harten zou veroveren. De  50 – koppige bezetting gaf zich volledig. Een concert met veel enthousiasme gebracht. Een schitterende ervaring voor het veel jong volk op het podium.  Vanaf de opener ‘ The Olympic Dream’ tot het afsluitingsnummer ‘Rood’, het klonk allemaal prachtig. Con Animo waagde zich alweer aan een groots opgezet en gedurfd concert. De muzikanten, de solisten trokken meteen alle aandacht naar zich toe. Je zag ze zo openbloeien en bewezen op elk hun domein hun charisma. Misschien zat hier dit extra element in dat dit hemels avondje onvergetelijk maakte. Kippenvelmomenten. Er kwamen dankwoorden van voorzitter Pieter Vermassen en Karel De Clercq, een groot hart voor hun muziekvereniging Con Animo. Stormachtig applaus voor solisten Stijn Vandenberghe, Bert Lauwaerts en Karel De Clercq.
Topprestatie
De programmatie bleek een schot in de roos. Een concert op een hoog niveau. Te oordelen naar het warm applaus en de positieve reacties die het herfstconcert kreeg, heeft iedereen ademloos genoten. De muziekliefhebbers laten watertanden daar is de harmonie Con Animo ten volle in geslaagd. Het concert gooide hoge ogen. Een topprestatie. Veel bewondering voor dirigent Bart Van Der Strieckt, presentatrice Katrien Haenebalcke (gaf net zoals haar vader destijds, tekst en uitleg bij de 12 werken, de appel is niet ver van de boom gevallen), en de muzikanten, die met hart en ziel speelden. Het bleef gans de avond kijken, luisteren en genieten.
Con Animo palmde alweer het Gemeenschapscentrum De Kluize in. De harmonie  toonde nog maar eens haar veelzijdigheid.  De harmonie slaagt er nu er ook in om uit te pakken met nieuwe stukken vol dynamiek en verrassingen. Een op en top avond. Con Animo mag absoluut fier zijn. Laat dit concert uw muzikaal vaccin zijn, met als onvermijdelijke bijwerkingen: plezier, bewondering en de onstuitbare drang om nog naar de concerten van Con Animo te komen. (mvdv, foto’s ddl)
X