Zottegem zonder water: hulpstuk onderweg

De ganse dag al ‘regent’ het klachten over weinig tot vooral geen leidingwater in Zottegem.

Gezinnen, restaurants, scholen, kappers… De ‘waterdruk’ problemen manifesteren zich in gans Zottegem en zorgen uiteraard voor ergernis. Schepen Evert De Smet (N-VA) volgt de situatie op de voet en zegt dat het probleem zich situeert in de omgeving van de Provinciebaan:

“Vanmiddag werd mij door Farys gemeld dat de problemen na een defect aan de waterleiding aan de Provinciebaan rond 18 uur opgelost zouden zijn, maar dat bleek niet het geval. Volgens de laatste informatie zou het probleem tussen 20 en 22 uur opgelost moeten zijn. Er zou een wissel onderweg zijn. Wie de situatie wil opvolgen kan dat doen via http://werken.farys.be

Farys van zijn kant stuurde intussen ook een algemeen bericht via e-mail

“Door onvoorziene omstandigheden is er op dit moment geen leidingwater in de volgende straten: (9620 Zottegem). Vermijd tijdens de wateronderbreking het gebruik van water: laat dus alle kranen dicht en zorg dat toestellen die water verbruiken, uitgeschakeld zijn: wasmachine, vaatwasser, … Wij verwachten de waterlevering te herstellen tegen 27.10.2021 om 22:00:00. De laatste stand van zaken vindt u steeds op werken.farys.be. Wij hebben ook de brandweer op de hoogte gebracht van deze onderbreking.”

X