Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Stijgende coronacijfers nopen ASZ bezoekregeling aan te scherpen


Geraardsbergen/Aalst/Wetteren. Gezien de huidige coronacijfers heeft het A.S.Z. beslist om de bezoekregeling verder aan te scherpen. We willen als ziekenhuis een veilige omgeving zijn én blijven voor alle patiënten, zorgverleners en bezoekers. ‘Ook al bent u gevaccineerd, kan u nog altijd zelf besmet geraken en andere mensen besmetten. Daarom blijft het respecteren van onze voorzorgsmaatregelen uiterst belangrijk’, laat het ASZ weten.

Welke basisrichtlijnen moeten patiënten en bezoekers in het ziekenhuis volgen?

  • We vragen iedereen om een chirurgisch mondneusmasker te dragen (bedek uw mond en neus volledig) van zodra u het ziekenhuis binnenkomt.
  • We vragen u ook bij het betreden van het ziekenhuis uw handen steeds te ontsmetten.
  • Wij vragen elke patiënt om alleen naar het ziekenhuis te komen. Als het echt noodzakelijk is (bijvoorbeeld bij patiënten die minder mobiel zijn of minderjarigen), breng dan maximaal één begeleider mee. Uw begeleider is bij voorkeur volledig gevaccineerd en mag nooit mogelijke covidklachten vertonen. Op die manier zorgen we ervoor dat we overal in het ziekenhuis, ook in de wachtzalen, afstand kunnen houden.
  • Pas social distancing toe in het hele ziekenhuis. Houd voldoende afstand van artsen, medewerkers en andere patiënten. In de wachtruimtes zijn niet alle stoelen beschikbaar om dit mogelijk te maken

Er zijn ook richtlijnen voor consultaties, onderzoek, spoed, dagziekenhuizen en contact houden met uw familie op de covidafdeling.

Voor meer info: Nieuwe bezoekregeling in A.S.Z.

Julien Borremans

X