Verontrustende toename ‘drank en drugs’ in het verkeer. Wagen wordt in beslag genomen.


Geraardsbergen/Lierde. De verkeersdienst van de Lokale Politie Geraardsbergen/Lierde voerde op zaterdag 23 en zondag 24 oktober controles uit op het grondgebied. Zowel op zaterdag- als zondagnamiddag werden bestuurders betrapt die onder invloed van alcohol of drugs achter het stuur zaten.

De politie voerde controles uit op de N4695a en op de N8 te Lierde. Op zondag werden er ook controles georganiseerd in de Nieuwenhovestraat, Jan de Coomanstraat en de N493 te Geraardsbergen. In totaal werden 230 bestuurders onderworpen aan een samplingtest (“snuffelaar”), waarvan 97 ook effectief een ademtest dienden af te leggen. Zes chauffeurs hadden te diep in het glas gekeken. Daarvan bliezen er vijf ‘Positief’. Hun rijbewijs werd voor zes uren ingehouden. Één persoon blies ‘alarm’. Van die persoon werd het rijbewijs drie uren aan kant gehouden.  Al deze bestuurders moesten onmiddellijk hun rijbewijs inleveren voor 15 dagen en de nodige processen-verbaal werden opgemaakt!

Daarnaast werden er nog eens vier onmiddellijke inningen voor ‘gsm-gebruik achter het stuur’ opgemaakt. Er werden eveneens tien processen-verbaal opgesteld voor vervallen keuringsbewijzen, niet-verzekering, niet in orde met keuring en rijbewijs. Één voertuig werd in beslag genomen om dat het voertuig niet ingeschreven was en de bestuurder reed zonder rijbewijs.

Voor meer info: Resultaten weekendacties politie

Julien Borremans

X