Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Verkeerseducatie voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs in Zottegem

Vorige week hield de Mobibus halt in Zottegem, op de parking Bevegemse Vijvers. Leerlingen van de Bernadetteschool in Grotenberge en de Sint-Franciscusschool in Velzeke brachten een bezoek, en konden zo op een praktische en ervaringsgerichte manier aan de slag met verkeerseducatie.

Schepen van Mobiliteit Evert De Smet (N-VA) licht toe: 

“De Mobibus is een project van de VSV, de Vlaamse Stichting Verkeerskunde. Het is een doe- tentoonstelling over verkeerseducatie, specifiek gericht naar leerlingen uit het buitengewoon onderwijs.Tot voor kort was er voor leerlingen uit het buitengewoon onderwijs geen specifiek aanbod inzake verkeerseducatie. Met de vernieuwde Mobibus van de VSV kwam daar verandering in. Op vraag van de Bernadetteschool, stapten we graag mee in dit project. Er is wel degelijk nood aan een aangepaste aanpak op maat van elk kind. Door de Mobibus beschikbaar te stellen kunnen we dit mee ondersteunen. De Mobibus is een rondreizende, interactieve tentoonstelling over mobiliteit en verkeersveiligheid, specifiek toegespitst op het buitengewoon onderwijs. Aan de hand van quizvragen en spelopdrachten maken de leerlingen kennis met thema’s als zichtbaarheid, gedrag en attitude in het verkeer, en de risico’s van de dode hoek.”

“We bekijken dit initiatief voornamelijk vanuit de visie dat onze leerlingen nood hebben aan zelfredzaamheid. Dat ze zich zelf, op een veilige manier, kunnen begeven in het verkeer is een grote prioriteit. De transfer maken tussen het geleerde en het dagelijkse leven is voor onze kinderen van
levensbelang,” vult Jan Vermeulen, Directeur Bernadetteschool, aan.

Meer info?

www.vsv.be/pers/vernieuwde-mobibus-richt-zich-op-leerlingen-buitengewoon-onderwijs/

X