Nieuwe zege, ondanks zwak vertoon. K.OLSA BRAKEL-R.FC Wetteren 2-1

Bij de thuisploeg ontbrak De Cuyper, een kniekwetsuur hield hem langs de kant.

Voorzichtige ontdekkingstocht van beide ploegen. Al snel werd duidelijk dat OLSA de lijn van de vorige wedstrijden niet kon doortrekken. Het passenspel was slordig, een geluk dat ook de tegenstrever er ook niet veel van terecht bracht. Na twintig minuten dropte Van Hoecke de bal in de zestien, Mertens trapte in één tijd op doel maar Otte bracht redding. Op het halfuur dan toch een de thuisploeg. Na een snelle counter via Ndefe verscheen Nelis oog in oog met Segers, het Wetters sluitstuk had het laatste woord. Enkele minuten later moest centrale verdediger Cordie geblesseerd het terrein verlaten, De Smet kwam in. In de slotminuut van de eerste helft legde Shala de bal terug voor Nelis, deze keer voorkwam een verdedigend been erger.

Tijdens de rust bleef bij OLSA Lambrecht in de kleedkamer, D’hondt kwam in. De eerste bezoekende aanval resulteerde in de openingstreffer. Een lange bal van de bezoekers werd door de thuisdefensie verkeerd ingeschat waardoor Dib oog in oog met doelman Otte verscheen, de bezoekende spits pakte uit met een perfecte lob over het Brakelse sluitstuk. 0-1 na 48’. Brakel wachtte niet al te lang om orde op zaken te stellen. Na een hoekschop kregen de bezoekers de bal maar niet weggewerkt en bij een scrimmage voor doel kon Nelis van dichtbij binnenduwen. 1-1 na 50’. Een paar minuten later zette OLSA de scheve situatie dan helemaal recht toen D’hondt een teruglegger van Haezebroeck overhoeks in doel trapte, 2-1 na 52’. De thuisploeg behield het overzicht, het bleef echter wel opletten voor een bezoekende counter. In de slotfase diende ook Ndefe geketst het terrein te verlaten. De stand veranderde niet meer, de minst zwakke ploeg trok aan het langste eind en tekent zo voor een vier op een rij in de laatste 4 wedstrijden.

Komend weekend zal OLSA uit een ander vaatje moeten tappen, er wacht de loodzware uitwedstrijd bij Lokeren-Temse. De voorbestemde titelkandidaat verloor immers voor de derde keer op rij en zal zeker orde op zaken willen stellen. Hopelijk kan Brakel enkele geblesseerde spelers recupereren, aanvoerder Haezebroeck is geel geschorst.