Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Fietsersbond sensibiliseert Zottegemse fietsers

De Zottegemse Fietsersbond hield vrijdag een  nieuwe verlichtingsactie waarbij ze fietsers wilden sensibiliseren.

“Met deze preventie-actie willen we fietsers informeren over het belang van goed zichtbaar te zijn in het verkeer. Fietsers moeten, net als auto’s, zichtbaar zijn in het verkeer. En een goed licht maakt je zichtbaar. Fietsers zijn dan ook verplicht om vanaf valavond of het aanbreken van de dag reglementaire fietslichten op hun fiets te hebben”, aldus Fietsersbond Zottegem.  “Aan wie goed verlicht was werd een lootje gegeven, aan wie niet goed verlicht was werd een verlichtingsset overhandigd, met de vraag hier ook dadelijk gebruik van te maken. Ook Boris (zie foto) was blij met zijn set fietsverlichting: “Zo kan ik veiliger door het Zottegemse verkeer rijden”.

X