6500 bezoekers en 400 medewerkers voor Halloweentocht rond De Gavers


Schendelbeke. In De Gavers in Geraardsbergen bereiden meer dan vierhonderd vrijwilligers zich vandaag voor op een geslaagde Halloweentocht. De tocht rond de Gavers bedraagt 3,5 km en duurt ongeveer een uur. Er zijn verschillende acts gepland: griezelacts, dansshows en vuurspektakel. Er werden 6500 tickets verkocht. Daarmee is het evenement uitverkocht. Deze namiddag kwamen de eerste dansers en danseressen toe. Niettegenstaande het slechte weer, gaan de bezoekers een geslaagde avond tegemoet.

Deze avond wagen zich in De Gavers in Geraardsbergen 6500 wandelaars aan een spectaculaire en goed georganiseerde Halloweentocht. Op Radio 2 beloofde organisator Jo Petrus een gevarieerde avond: ‘De tocht loopt langs een prachtig wandelpad rond de Gaverse vijver van 3,5 kilometer. Er zijn special acts, er komen zelfs acteurs uit Nederland om mensen te laten schrikken.’ Verwacht geen horror maar een wandeling die geschikt is voor gezinnen met kinderen… binnen het ‘Halloween’ thema.

De organisatoren kregen pas anderhalve maand geleden de toestemming om de tocht te organiseren. Gelukkig is er intussen al wat ervaring, waardoor de voorbereidingen al bij al vlot verliepen. ‘We zijn bijna 20 jaar geleden begonnen met een wandeling voor 200 kindjes. Ondertussen zitten we aan een evenement waar, in normale omstandigheden, 8.000 tot 10.000 deelnemers op af komen. De creatieve ideeën blijven komen, we kunnen nog jaren doorgaan’, aldus Jo Petrus op Radio 2.

Intussen geniet de Halloweentocht ruime bekendheid. Volgens de organisatoren komen er zelfs bezoekers vanuit Brugge afzakken. ‘Tot slot waren er nog genoeg mensen die geen ticket hebben, maar wel heel graag hadden meegewandeld. We raden ze aan om volgend jaar iets vroeger hun ticket te boeken.’

Julien Borremans