Zottegem moedigt ‘kunstige’ kinderen aan

Op zondag 21 november organiseert de stad Zottegem de ‘Kunstendag voor Kinderen’, een ideaal moment om met het ganse gezin heel wat vernieuwende ‘culturele’ dingen te ontdekken in de Egmonstad.

“Elk jaar op de derde zondag van november viert Vlaanderen de Kunstendag voor Kinderen. En ook in Zottegem wordt zondag 21 november een dag om met het hele gezin allerlei nieuwe dingen te leren kennen. Verspreid over vier locaties in Zottegem kunnen kinderen tot twaalf jaar genieten van een heerlijke dag vol kunstbeleving.  Het thema van deze tiende editie is ‘feest’,” zegt schepen van cultuur Lieselotte De Roover (CD&V). “Verschillende vrijetijdsdiensten slaan de handen in elkaar om er een echt kunstfeest van te maken, waar kinderen volop kunnen ontdekken, beleven, genieten en dromen.”

Inderdaad want Bibliotheek Zottegem, CC Zoetegem, het Centrum voor Streekgeschiedenis en de Stedelijke Academie voor Beeldende Kunst zorgen samen voor een naar verluidt “gevarieerd programma” met theater, verhalen, workshops, een wandelzoektocht, … Voor gezinnen met kinderen van 3 maanden tot en met 12 jaar. “Doorlopend van 11.00 uur tot 17.00 uur kan je in het Stadhuis op de Markt een plannetje ophalen voor een leuke wandelzoektocht”, aldus De Roover. “Ga naar Jeugdhuis de Muze om een heuse boot te maken die daarna misschien wel de winnaar wordt in de vlottenrace. In de Bibliotheek kan je terecht om te genieten van een voorleesverhaaltje, een spel te spelen met de tekeningen van Carll Cneut en te komen vieren op het pannenkoekenfeestje. De allerkleinsten (van 3 tot 24 maanden) krijgen hun eerste kennismaking met theater tijdens de voorstelling ‘Op Zee’ van Kukulu. ‘Schaap met Laarsjes’ is een muzikaal avontuur voor iedereen vanaf 4 jaar. Voor de theatervoorstellingen dien je op voorhand in te schrijven.”

Het volledige programma vind je op Zottegem.be/kunstendagvoorkinderen. Wil je inschrijven of heb je een vraag? Neem dan contact op met de UiTBalie via uitbalie@zottegem.be of op het nummer 09 364 69 33.