Secundaire wegen op sommige plaatsen gevaarlijk glad!

De eerste vorst, gepaard met aangevroren regen en plaatselijk lichte sneeuw, kan voor gevaarlijke situaties zorgen op de wegen. Wees voorzichtig en pas uw rijstijl en snelheid aan.

Sportkompas motiveert 290 leerlingen op Oosterzeelse scholen om te sporten

Op voorstel van N-VA Oosterzele tekent de gemeente in op Sportkompas. Het Sportkompas is een oriëntatietool die kinderen van het 3de en 4de leerjaar aan het sporten wil brengen. Aan de hand van een testmoment met specifieke bewegingsoefeningen ontdekken de leerlingen welk soort sport ze graag doen en voor welke sport ze aanleg hebben. Vervolgens kunnen ze aansluiten bij een sportclub uit de buurt. “Sport en ook topsport begint vaak op de speelplaats. Daarom willen we er extra op inzetten dat onze schoolgaande kinderen ook daar met sport in contact komen”, aldus Simon Lejeune, voorzitter N-VA Oosterzele.

 Voor kinderen en jongeren is het niet altijd even makkelijk om een sport te vinden die ze echt graag doen. Om hen daarin te ondersteunen maakt Vlaams minister van Sport Ben Weyts middelen vrij om via het Sportkompas de komende jaren 100.000 kinderen en jongeren hun ideale sport te laten ontdekken.

Ook de gemeente Oosterzele zet nu in op het Sportkompas. In samenspraak met de scholen is overeengekomen dat de gemeentelijke diensten Sport en Jeugd de praktische uitwerking op zich nemen. Zo zullen zij de lagere scholen hierover verder informeren en de nodige afspraken maken in functie van het testmoment. Het Sportkompas richt zich specifiek op leerlingen van het 3de en 4de leerjaar. “In onze gemeente zullen zo 290 leerlingen extra in contact komen met sport”, zegt Oosterzeels N-VA-voorzitter Simon Lejeune. “Met o.a. het Wereldkampioenschap voetbal, een mooie Ronde van Frankrijk, de Olympische Spelen en het Wereldkampioenschap Wielrennen in eigen  land was de (na)zomer van 2021 sportief rijkelijk gevuld. Dergelijke sportevenementen zijn vaak een bron van inspiratie voor kinderen en jongeren om ook te beginnen bewegen en sporten. Via het Sportkompas willen we daar nu op verder bouwen”, aldus Lejeune. De testmomenten verbonden aan het Sportkompas zullen doorgaan in het voorjaar van 2022.

X