Oost-Vlaamse zorgberoepenrally in Geraardsbergen


Gent/Geraardsbergen. Dit najaar organiseren de zorg- en welzijnssector, Het Beroepenhuis vzw en de Provincie Oost-Vlaanderen zorgberoepenrally’s. Jongeren uit de tweede en derde graad secundair onderwijs maken tijdens de rally’s kennis met een job in de zorg- en welzijnssector. Op dinsdag 9 november 2021 vindt de zorgberoepenrally plaats in Geraardsbergen.

‘Leerlingen maken op een actieve manier kennis met verschillende beroepen in de zorg- en welzijnssector. Dit helpt hen bij het maken van de juiste studiekeuze’, aldus gedeputeerde Kurt Moens, bevoegd voor Onderwijs.

Proeven van zorgberoepen
Tijdens de rally’s proeven jongeren van een zestal zorgberoepen. Ze maken onder meer kennis met het beroep van verpleegkundige, verzorgende in de thuiszorg, podoloog en audioloog. Ze leren prikken, reanimeren, wonden verzorgen en nog veel meer. Door deze doe-activiteiten kunnen de jongeren ervaren of ze de juiste talenten en interesses in huis hebben voor deze jobs.

Een leerling getuigt: ‘In de zorgsector werk je met je hoofd, handen en hart. Dat kan soms zwaar zijn maar je krijgt er veel voor terug. Ik wil graag aan de slag in de zorgsector.’

Concrete info
De zorgberoepenrally in Geraardsbergen vindt plaats op dinsdag 9 november 2021 van 9 tot 12.10 uur en van 13 tot 16.10 uur op verschillende locaties:

Algemeen Stedelijk Ziekenhuis, Gasthuisstraat 4, 9500 Geraardsbergen;
lokaal dienstencentrum De Maretak, Groteweg 27B, 9500 Geraardsbergen;
Sint-Augustinusinstituut campus Geraardsbergen, Gasthuisstraat 100, 9500 Geraardsbergen

Betrokken organisaties
Sint Augustinusinstituut, i-mens, Algemeen Stedelijk Ziekenhuis Aalst, LDC De Maretak, Vesaliusinstituut, Instituut voor Verpleegkunde Sint-Vincentius Zottegem, Artevelde Hogeschool, VDAB

De zorgberoepenrally’s zijn een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen binnen de Vlaamse promotiecampagne ‘Een zorgjob IK GA ERVOOR’. Deze campagne wil een antwoord bieden op de groei van de zorg- en welzijnssector en de vraag naar zorgverleners.

X