Opnieuw bestuurder betrapt op drugs in het verkeer

Vorige week had men het bij de politiezone Zottegem/Herzele/Sint-Lievens-Houtem over een verontrustend resultaat nadat een bestuurder positief testte op verschillende soorten drugs, lees meer via deze link, en ook bij een controle in de nacht van zaterdag 6 op zondag 7 november werd een bestuurder betrapt onder invloed van drugs.

Het ging om controles die tussen 0.30 en 3.30 uur werden uitgevoerd in het centrum van Herzele en in het centrum van Zottegem. De man testte positief op opiaten en cocaïne. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk voor 15 dagen ingetrokken. In totaal werden tijdens de controles 55 bestuurders onderworpen aan een samplingtest. Drie bestuurders legden een positieve alcoholtest of. Hun rijbewijs werd voor 6 uur ingetrokken. Een andere bestuurder blies alarm en diende zijn rijbewijs voor 3 uur in te leveren. Tegen hem werd een onmiddellijke inning opgesteld.  Verder werden nog pv’s opgesteld wegens onder andere het niet in bezit zijn van een geldig rijbewijs, parkeerovertredingen en geen reglementaire uitlaat voor een bromfiets.