Stad Zottegem en scholen planten samen duizenden krokussen

De stad Zottegem en de Zottegemse lagere scholen hebben zich geëngageerd om duizenden krokus-bloembollen te planten aan de bijenhotels in Zottegem en deelgemeenten.

“Gisteren was het de beurt aan de leerlingen van het eerste en tweede leerjaar van het Sint-Barbaracollege. Zij plantten ongeveer 1.200 bloembollen! Later deze maand komen nog de bijenhotels van Sint-Goriks-Oudenhove, Erwetegem, Godveerdegem, Strijpen, Grotenberge en Oombergen aan bod. Daar zullen leerlingen van o.a. ’t Waterpleintje, de Andreasschool, Natuurschool Klavertje Vier en Vrije Basisschool Grotenberge de handen uit de mouwen steken om de bloembollen te planten,” zegt schepen van leefmilieu Leen Goossens (CD&V). “De krokussen zullen niet alleen zorgen voor een mooi zicht maar zullen ook de bijen die in het bijenhotel wonen voorzien van voedsel. Onder andere door de klimaatverandering hebben bijen het zeer moeilijk, zo komen ze bijvoorbeeld steeds vroeger in de lente uit. De krokussen zullen er voor zorgen dat de bijen al vroeg op het jaar voedsel kunnen vinden. Na het planten van de bloembollen zullen de zones ingezaaid worden met een bloemenmengsel om de bijen het hele jaar door van voedsel te voorzien. Door de krokussen aan te kopen bij de Zottegemse imkerij De BijenVriend steunen we ook nog eens een groot herbebossingproject in Congo. Per verkocht zakje van 100 krokusbollen worden namelijk 2 bomen geplant in Congo om ook daar de strijd aan te gaan tegen klimaatverandering.”