Toon je weerbaarheid, Voorwaarts Gijzel Oosterzele

VGO wil eerste seizoenzege tegen Eendracht Winnik

Tegen het veel hoger gequoteerde Standaard Denderleeuw wist Voorwaarts Gijzel Oosterzele toch nog een punt over de streep te trekken. Belangrijk, de weerbaarheid van VGO één week na de pandoering van Eendracht Houtem. Zou het dan toch nog kunnen? Na de verdienstelijke prestatie in Denderleeuw is het geloof in het behoud alleszins aangewakkerd. Er zijn nog twintig wedstrijden te gaan. De eerste seizoenzege tegen Eendracht Winnik zou meer dan welkom zijn. Hoop doet VGO leven. Bij winst thuis zou de kloof kleiner kunnen worden.
Zondag 14 november (aftrap 14 u 30!) moet VGO voor volle winst gaan tegen KV Eendracht Winnik (11 de, met 10  punten). Stap voor stap uit de negatieve spiraal geraken, dat wordt de opdracht. Toon je weerbaarheid, VGO. Gans de entourage wil zondag vechtlust zien, de moed niet laten zakken. Het gelijkspel tegen Denderleeuw heeft het team vertrouwen gegeven. De grinta brengen die een ploeg die tegen de degradatie vecht echt nodig heeft.  Men probeert zich nu op te trekken aan de prestatie in Denderleeuw, die was al stukken beter dan de wedstrijd tegen E. Houtem. De achterstand op Machelen (15 de) bedraagt amper 2 en op Nokere – Kruishoutem  (14 de) 5 punten.  De mentaliteit zal een factor worden. Het VGO – team wil zondagnamiddag tegen Eendracht Winnik een flinke stap richting winst zetten. Tijdens de eerste wedstrijden in deze competitie borrelden heel wat frustraties op omwille van de complete gemiste competitiestart waarbij VGO zich al te gemakkelijke liet aftroeven. VGO krijgt zondagnamiddag de gelegenheid om te laten zien dat het team veel meer in zijn mars heeft dan de huidige stand van zaken. Zorgen dat de hoofden fris zijn, fysiek in orde zijn, zodat het team er staat tegen Eendracht Winnik. Nu tijd om punten te sprokkelen, zich gestaag uit het degradatiemoeras hijsen. Winnen, eigenlijk is er geen andere weg voor Voorwaarts Gijzel Oosterzele om uit het sukkelstraatje te geraken. Vrijuit voetballen en zich voor honderd procent smijten tegen Eendracht Winnik. Veel succes, VGO. (mvdv, foto ddl)