Gemeente Melle neemt verantwoordelijkheid en schrapt aantal activiteiten

Rekening houdend met het stijgend aantal besmettingen en de bijna verdubbeling van het aantal coronapatiënten op intensieve zorg heeft de gemeente Melle beslist om ook een aantal geplande activiteiten te schrappen. De gemeente wil zo bijdragen in de strijd tegen de verdere verspreiding van het virus en wil samen met haar inwoners op een actieve manier haar verantwoordelijkheid nemen. De gemeente ziet zich dan ook genoodzaakt om de Tribute Wim De Craene en het Sportfeest af te gelasten. De houders van een ticket worden terugbetaald. Een aantal kleinere activiteiten kunnen nog wel plaatsvinden met het in acht nemen van de nodige maatregelen.

De gemeente betreurt het schrappen van een aantal gemeentelijke activiteiten met een groot aantal deelnemers maar de cijfers maken pijnlijk duidelijk dat er geen andere optie is. Ook in de gemeente Melle is het aantal positieve testen de voorbije week sterk gestegen. Het is dan ook zonneklaar dat de gemeente samen met haar inwoners haar verantwoordelijkheid moet nemen om een nieuwe lockdown te vermijden. De volgende evenementen gaan bijgevolg niet door:
De Tribute Wim De Craene op zaterdag 20 november om 20 uur in Studio M wordt geschrapt. De deelnemers die zich ingeschreven hebben, worden door de gemeente persoonlijk verwittigd. Wie een ticket voor het evenement kocht, zal worden terugbetaald.
Ook het geplande Sportfeest van vrijdag 26 november om 19.30 uur in Studio M met live muziek en swingende optredens gaat niet door.

De volgende activiteiten vinden wel nog plaats:
Kunstendag voor Kinderen op zondag 21 november van 14 tot 18 uur in buurtpark ’t Lijsternest aan de Wautersdreef gaat door, zij het onder gewijzigde omstandigheden. Zo vragen we de ouders van kinderen die niet zonder begeleiding kunnen deelnemen aan de activiteiten om thuis te blijven.