Oost-Vlaams kampioen Robbe Dhondt ambieert deelname wereldbekerwedstrijd


Overboelare. Robbe Dhondt – een tweedejaarsjunior uit Overboelare – heeft zaterdag 13 november de Ethias Cross in Leuven gewonnen en is zondag 14 november Provinciaal Kampioen in Zingem geworden. Robbe hoopt op een selectie met de nationale ploeg voor een wereldbekerwedstrijd. Misschien krijgt hij die kans al op zondag 19 december in Namen.

Robbe Dhondt – een tweedejaarsjunior uit Overboelare – verkeert in de vorm van zijn leven. Vorige week zaterdag won hij voor het eerst een UCI-cross in Leven en werd de dag nadien Oost-Vlaams kampioen. Door materiaalpech moest hij tijdens de wedstrijd zijn concurrent laten gaan, ‘maar als tweede provinciaal kampioen worden is ook mooi’, verklaarde Robbe in Het Laatste Nieuws.

De dag voordien won hij – naar eigen zeggen – totaal onverwacht met voorsprong een veldrit van de Ethias Cross. Nochtans lag het parcours in Leuven er heel zwaar bij. Het had flink wat geregend en de er lag veel modder. Daardoor moest er veel worden gelopen, wat blijkbaar in het voordeel van Robbe was. Robbe Dhondt hoopt met de nationale ploeg eens aan een wereldbekerwedstrijd te kunnen deelnemen. Op 19 december hoopt hij op een selectie in Namen. Ook valt die cross in de examenperiode, Robbe hoopt deze unieke ervaring te kunnen meepikken. Na het nationaal kampioenschap last de kampioen uit Overboelare een welverdiende rust in. Volgende zomer concentreert hij zich op de klimkoersen en het rondewerk.

Julien Borremans