Natuurpunt gaat voor een volledig plantweekend

Noteer alvast: 27 en 28 november

Bij Natuurpunt Oosterzele gaan ze er prat op om elk jaar eind november, ter gelegenheid van de Dag van de Natuur, een nieuwe aanplant te doen. Zo zorgen beetje bij beetje voor meer groen en natuur in Oosterzele. Vorig jaar moest de plantactie jammer genoeg zonder publiek doorgaan. ‘Reden genoeg  om dit jaar voor een volledig plantweekend te gaan’, klinkt het bij Natuurpunt Oosterzele.

Op zaterdag 27 november wordt een heuse gezinswerkdag georganiseerd. Groot en klein kan zich tussen 9 en 12u 30  komen uitleven in de prachtige omgeving van ons natuurgebied de Gondebeekvallei. Naast wilgen knotten, takkenwallen aanleggen, poelen onderhouden, …, gaat men ook bomen en struiken aanplanten. Zweten voor meer en betere natuur dus. ‘We zorgen er voor dat iedereen aan de slag kan, van de allerjongsten tot de alleroudsten. Kom dus gerust met het hele gezin. Na het werk lunchen we samen in volle natuur. Breng laarzen en een spade mee! Alle praktische info en inschrijven via onze website http://natuurpuntoosterzele.be/activiteiten/2021-11-27-dag-van-de-natuur-gezinswerkdag/

Op zondag 28 november roepen we onze leden en sympathisanten op om mee te komen helpen bij het aanplanten van de belevingstuin van woonzorgcentrum OLV Ter Veldbloemen in Scheldewindeke. Natuurpunt Oosterzele ondersteunde het woonzorgcentrum bij het bekomen van de nodige financiële middelen via een subsidieaanvraag bij het Agentschap Natuur en Bos. Ook een aantal wilgen uit ons natuurgebied vonden al de weg naar de nieuwe tuin. Na de aanleg van de paden eerder dit jaar, wordt de tuin nu verder aangeplant met een 500-tal bomen en struiken. Zin om bij te dragen aan meer groen en terzelfdertijd je lokale gemeenschap te ondersteunen? Je wordt verwacht tegen 10 u op Groot Bewijk ter hoogte van OLV Ter Veldbloemen. Doe aangepaste kledij aan en breng een spade of schop mee. Tegen de middag wordt afgerond met een hapje en een drankje. Aanmelding als vrijwilliger kan via 09/362.71.52 of TessaN@groepSF.be‘, meldt Natuurpunt Oosterzele.