Archieffoto © NUUS 2015

Niet vergeten: zaterdag komt de Sint naar Zottegem, per trein!

De kinderen hebben er twee jaar op moeten wachten, maar op zaterdag 20 november doet de Sint weer officieel zijn intrede in Zottegem. Om 13.39 uur komt zijn trein aan in het station, waar hij ruim de tijd zal nemen voor de kinderen. Daarna trekken de Sint en zijn pieten door de centrumstraten.

“Om er een extra feestelijk weerzien van te maken, stapt hij voor zijn rondrit op een knappe praalwagen, de enige echte Sint waardig,” geeft organisator Lieven Buysse van Feestcomité Zottegem mee. “We eindigen de Sinterklaasintrede rond 16 uur op het balkon van het stadhuis met de toespraak van Sinterklaas en de traditionele ballenworp.”

Op de Markt zorgt de Funfare voor aangepaste muziek, en kunnen de kinderen zich in een zwarte piet laten omtoveren aan een grimestand.

“Doordat de intrede in de open lucht doorgaat en de schaal beperkt is, zijn er maar enkele coronamaatregelen die toeschouwers moeten volgen”, verduidelijkt burgemeester Jenne De Potter (CD&V). “Op het perron moet iedereen vanaf 10 jaar een mondmasker dragen zoals dat al de hele coronacrisis het geval is. Daarnaast draag je er ook best een tijdens de rondrit en op de Markt als het wat druk zou worden rondom jou. Zo blijft het voor iedereen een veilig en fijn weerzien met de Sint.”

De Sinterklaasintrede geeft het startschot voor een hele reeks aan spannende Sintactiviteiten in Zottegem. Lees meer via onderstaande link