GC De Kluize: Muriel Bats (thuis actrice) geeft niet op

Houd dinsdag avond 14 december 2021 vrij! Op uitnodiging van GRIS-Oosterzele ism de Gros van Melle,  Merelbeke Mondiaal en Avansa komt Muriel Bats naar GC De Kluize. Ze brengt er om 20 u. “Ik geef niet op”, een beklijvend theaterstuk en schitterende monoloog, fantastisch gebracht! Als Esmeralda vertelt ze, terwijl ze kookt op de scène, haar levensverhaal. Een verhaal dat helemaal geen rozengeur en maneschijn is voor haar. Muriel geeft ons een inkijk in het leven van een jonge vrouw die hoopt op een betere toekomst, maar wordt uitgebuit, seksueel geïntimideerd en vaak in mensonwaardige toestanden moet leven. Toch bevat deze monoloog de nodige humor en is het leuk te horen hoe Esmeralda in haar sappige Nederlands haar verhaal vertelt.

Jammer genoeg is het relaas van Esmeralda geen alleenstaand  geval, er leven duizenden anderen met hetzelfde verhaal in ons land. Ook zij leven in erbarmelijke omstandigheden in de kelders of mansardes van hun werkgevers. Een ontroerend mooie voorstelling over arbeidsmigratie, met nabespreking!

Deze voorstelling is in samenwerking met Fairwork Belgium die deze vrouwen helpt. Zo gaat er per voorstelling een deel naar hun werking en de vrouwen.

 Kaarten 8 €;
Reductietarief: (studenten, op vraag): 6 €; Sociaal Tarief: (mensen met verhoogde tegemoetkoming): 4 €
Te koop aan de kassa of inschrijven via Avansa: www.avansa-regiogent.be of via mail: info@avansa-regiogent.be of tel 09 224 22 65