Actie Vlaams Belang Zottegem ‘Een hart voor onze mensen’ op de markt

Dinsdag verkochten leden van Vlaams Belang Zottegem soep op de markt in Zottegem.

Het ging om de start van een nationaal gedragen solidariteitscampagne ‘Een hart voor onze mensen’ waarbij Vlaams Belang de komende weken met de parlementsleden en honderden vrijwilligers meer dan zestig markten bezoekt.

“De opbrengst wordt integraal geschonken aan het goede doel”, zegt Zottegems afdelingsvoorzitter Benjamin Weckx. “Een op tien Vlamingen leeft met een inkomen onder de Europese armoedegrens. Dit komt neer op maar liefst 610.000 Vlamingen in armoede, een beschamend cijfer voor een welvarende regio als Vlaanderen. Onverwachte gebeurtenissen die iedereen kunnen overkomen, zoals jobverlies of een arbeidsongeval, leiden niet zelden tot hardnekkige armoede. Onze partij pleit voor een beleid op maat van onze mensen, om iedereen die heeft meegewerkt aan een welvarend Vlaanderen een menswaardig bestaan te garanderen. Ook door de stijgende energiefactuur worden meer en meer gezinnen deze winter in de energiearmoede geduwd. In een maand tijd steeg de jaarfactuur voor gas gemiddeld met 750 euro en die voor elektriciteit met 230 euro. Dit is onaanvaardbaar. Het Vlaams Belang wil daarom al langer dan vandaag een verlaging van het btw-tarief van 21% naar 6%. We wachten niet op de Wetstraat, maar gaan mensen zelf helpen – in de Dorpstraat.”