©Sophie Richez - De leerlingen van basisschool De Lettertuin

Extra ruimte voor Stedelijke basisschool Parklaan – Seringen in Ninove

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) voorziet € 124.290,92 financiële steun waarmee Stedelijke basisschool Parklaan – Seringen in Ninove extra ruimte kan huren. 400 leerlingen zullen gebruik kunnen maken van die extra infrastructuur. “Extra ruimte huren maakt het mogelijk om kort op de bal te spelen”, zegt Weyts. “Zo kunnen we snel oplossingen bieden in gemeenten waar de nood hoog is”. 

 

Onderwijsminister Ben Weyts investeert deze regeerperiode € 3 miljard in scholenbouwprojecten – dat is nog eens € 500 miljoen méér dan in de vorige regeerperiode. Maar het kost vaak veel tijd om scholen te bouwen of te verbouwen. Daarom is huren voor scholen vaak een goede oplossing om veel sneller en flexibeler extra plaatsen in de klas te realiseren. 

 

Jeroen Van Assche (bestuurslid N-VA Ninove): “Met deze extra huursubsidies voor ‘De Lettertuin’ en ‘Ikke’ kunnen ze kort op de bal spelen. Het kan een deel van de oplossing zijn voor de beperkte plaatsen. Zo kan er 1749 m² schoolruimte bijkomen. Nu verwacht ik nog dringende extra maatregelen van de minister om het nijpende lerarentekort weg te werken.”