Aanstormend wielertalent Arne Marit organiseert suportersbal


Deftinge/Lierde. Zaterdag 27 november richtte de supportersclub, onder leiding van Jan Cansse en Steven Vekeman, een supportersbal in voor neoprof Arne Marit te Deftinge. Tussen de maaltijd door stond er een panelgesprek op het programma. Enkele (oud-) renners – zoals Johan Musseeuw, Nico Mattan, Ferdi Van den Haute en Arne Marrit –  namen deel aan het gesprek.

Arne Marit is een 22 jarige neo-prof uit Vollezele. Begin 2021 tekende hij een tweejarig profcontract bij de Belgische wielerploeg Sport Vlaanderen Baloise. In zijn eerste seizoen liet Arne verschillende top-10 plaatsen optekenen.  Uitschieter was ongetwijfeld een 7de plaats in de najaar klassieker Parijs-Tours.  Een week later was het bingo en zette de renner uit Vollezele de Grand Prix de Morbihon – deze wedstrijd telt mee voor de Coupe de France – op zijn naam.  Op de streep klopte hij niemand minder dan topspurters Brain Cocquard en Elio Viviani (ex-Europees kampioen en meervoudig winnaar in de grote ronden).

Wielerfans kunnen de prestaties van Arne volgen via zijn FB-fanpage en zijn site www.ARNEMARIT.be. Het Supporterslokaal is gevestigd in café ’t Kelderke te Lierde.  Ex-prof en sprintbom Robbie Mc Ewen neemt het peterschap waar van de supportsclub.

Voor meer info:
https://www.facebook.com/arne.marit.1
https://www.arnemarit.be/

Julien Borremans

 

X