Brakel blokt

Op vraag van studenten zelf organiseert Gemeente Brakel een blokactie. Studenten kunnen van dinsdag 14 december 2021 tot en met vrijdag 21 januari 2022 in alle stilte studeren in de polyvalente zaal van sporthal De Rijdt. Op die manier wil de gemeente studenten ondersteunen in hun leerproces en hen de kans bieden om veilig samen te studeren. Inschrijven kan via de gemeentelijke website www.brakel.be.

Eigen werkplek, internetverbinding en een stille omgeving

December is traditioneel een stevige maand voor scholieren en studenten. De coronaperiode is een extra stressvolle periode voor veel van hen. Ze kunnen zich niet focussen, hebben het maandenlang moeilijk met sociale contacten en de meeste lessen gaan opnieuw op afstand door. Veel studenten hebben bovendien niet de nodige faciliteiten om degelijk te studeren. Denk aan een eigen bureauruimte of werkplek, degelijke internetverbinding, een stille omgeving. Dat vinden ze wel in de stille studeerruimte van Gemeente Brakel.

Een diploma blijft een belangrijke hefboom naar succes. Een deel van de oplossing zijn veilige en stille studeerplekken voor deze jongeren. Zowel voor hun mentaal en fysiek welbevinden, als voor de studieresultaten, kan dit een groot verschil maken.

Aangezien de plaatsen beperkt zijn, en om alles veilig te kunnen organiseren, zijn de studenten verplicht op voorhand een plekje te reserveren. Dat kan via: www.brakel.be.